Для чого у молоко додавати соду? Відповідь банальна – продовжити його термін зберігання. Однак достатньо знати один секрет, аби не залишити недобросовісним виробникам жодних шансів, інформує 24 Канал.
Цікаво Ні яєць, ні молока, ні дріжджів: яблучний пиріг, в якому начинки більше, аніж тіста
Як перевірити, чи додавали в молоко соду
Якщо у вас виникли сумніви щодо якості молока, можна провести простий тест. Для цього завітайте до аптеки та придбайте лакмусовий папір – це недорого й доступно.
Вдома занурте смужку в склянку молока на кілька секунд. Якщо лакмус стане синім, це свідчитиме про наявність соди. Якщо ж папір почервоніє, значить, у молоці міститься кислота, яку могли додати під час виробництва.
Зайві домішки молоку не потрібні / Фото Pixabay
І ще один тест – на крейду
Ще один поширений метод фальсифікації – додавання крейди для надання білосніжного кольору. Щоб це перевірити, долийте у молоко трохи оцту. Якщо утворюються бульбашки, ймовірно, у продукті присутня крейда.
Не страва, а знахідка: рецепт ситних котлет з капусти на всю сімʼю.