Для того, щоб приготувати ідеальне заварне тісто слід дотримуватися температури й часу випікання. Нехай процес не лякає, адже результат точно того вартий. Як приготувати апетитні еклери розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok Stegantseva Yulia.
Цікаво Рецепт по-справжньому української страви: з чого насправді готується кутя
Рецепт еклерів
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
Для тіста:
– вода – 160 грамів;
– вершкове масло – 80 грамів;
– сіль – дрібка;
– цукор – 1 чайна ложка;
– борошно – 120 грамів;
– яйця – 3 цілих + половина 1 яйця (додавати поступово).
Для заварного крему:
– молоко – 300 грамів;
– цукор – 150 грамів;
– яйця – 3 штуки;
– кукурудзяний крохмаль – 30 грамів;
– вершкове масло – 75 грамів;
– холодні жирні вершки – 150 грамів.
Для шоколадної глазурі:
– молочний шоколад – 100 грамів;
– соняшникова олія без запаху – 15 грамів.
Як приготувати еклери: подивіться відео
Приготування:
- У каструлі з'єднайте воду, вершкове масло, сіль і цукор.
- Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з вогню й одразу додайте просіяне борошно. Перемішуйте тісто лопаткою до однорідності.
- Поставте каструлю знову на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, тримайте, доки на дні не з’явиться легкий борошняний наліт.
- Перекладіть тісто в миску й дайте трохи охолонути.
- Додавайте яйця по одному, ретельно вимішуючи після кожного до гладкої консистенції. Останнє яйце додайте поступово, щоб тісто було еластичним, але не рідким.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок.
- Відсадіть на деко з пергаментом або силіконовим килимком еклери довжиною близько 10 сантиметрів.
- Вирівняйте кінчики вологою рукою. Для візерунка проведіть по тісту виделкою.
- Присипте трохи цукровою пудрою.
- Випікайте еклери у попередньо розігрітій духовці 30 хвилин при 180 градусів.
- Через 20 хвилин зменшіть температуру до 165 градусів. Духовку не відкривайте.
- Після закінчення випікання залиште еклери у вимкненій духовці ще на 7 хвилин.
- Для заварного крему сотейнику з’єднайте молоко, цукор, яйця та крохмаль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло й перемішайте до однорідності. Дайте крему повністю охолонути.
- Збийте холодні вершки до стійких піків. Акуратно з’єднайте їх із заварною основою.
- Щоб приготувати глазур розтопіть молочний шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте соняшникову олію та перемішайте до гладкої консистенції.
- Заповніть еклери кремом за допомогою кондитерського мішка. Полийте їх шоколадною глазур'ю або занурте верхівку в глазур.
- Залиште еклери на кілька хвилин, щоб глазур застигла.
Він такий смачний: як приготувати розкішний торт.


