Для того, щоб приготувати ідеальне заварне тісто слід дотримуватися температури й часу випікання. Нехай процес не лякає, адже результат точно того вартий. Як приготувати апетитні еклери розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok Stegantseva Yulia.

Цікаво Рецепт по-справжньому української страви: з чого насправді готується кутя

Рецепт еклерів

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
Для тіста:
– вода – 160 грамів;
– вершкове масло – 80 грамів;
– сіль – дрібка;
– цукор – 1 чайна ложка;
– борошно – 120 грамів;
– яйця – 3 цілих + половина 1 яйця (додавати поступово).
Для заварного крему:
– молоко – 300 грамів;
– цукор – 150 грамів;
– яйця – 3 штуки;
– кукурудзяний крохмаль – 30 грамів;
– вершкове масло – 75 грамів;
– холодні жирні вершки – 150 грамів.
Для шоколадної глазурі:
– молочний шоколад – 100 грамів;
– соняшникова олія без запаху – 15 грамів.

Як приготувати еклери: подивіться відео

Приготування:

  1. У каструлі з'єднайте воду, вершкове масло, сіль і цукор.
  2. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з вогню й одразу додайте просіяне борошно. Перемішуйте тісто лопаткою до однорідності.
  3. Поставте каструлю знову на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, тримайте, доки на дні не з’явиться легкий борошняний наліт.
  4. Перекладіть тісто в миску й дайте трохи охолонути.
  5. Додавайте яйця по одному, ретельно вимішуючи після кожного до гладкої консистенції. Останнє яйце додайте поступово, щоб тісто було еластичним, але не рідким.
  6. Перекладіть тісто в кондитерський мішок.
  7. Відсадіть на деко з пергаментом або силіконовим килимком еклери довжиною близько 10 сантиметрів.
  8. Вирівняйте кінчики вологою рукою. Для візерунка проведіть по тісту виделкою.
  9. Присипте трохи цукровою пудрою.
  10. Випікайте еклери у попередньо розігрітій духовці 30 хвилин при 180 градусів.
  11. Через 20 хвилин зменшіть температуру до 165 градусів. Духовку не відкривайте.
  12. Після закінчення випікання залиште еклери у вимкненій духовці ще на 7 хвилин.
  13. Для заварного крему сотейнику з’єднайте молоко, цукор, яйця та крохмаль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло й перемішайте до однорідності. Дайте крему повністю охолонути.
  14. Збийте холодні вершки до стійких піків. Акуратно з’єднайте їх із заварною основою.
  15. Щоб приготувати глазур розтопіть молочний шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте соняшникову олію та перемішайте до гладкої консистенції.
  16. Заповніть еклери кремом за допомогою кондитерського мішка. Полийте їх шоколадною глазур'ю або занурте верхівку в глазур.
  17. Залиште еклери на кілька хвилин, щоб глазур застигла.

Він такий смачний: як приготувати розкішний торт.