Яблука додають оладкам соковитості та легкої кислинки, яка чудово поєднується зі солодким тістом. Смажені до рум'яної скоринки, вони залишаються м’якими всередині й розлітаються зі столу за мить. Як їх приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Kwestia smaku.
Не пропустіть Один інгредієнт – три салати: смачна добірка з мандаринами на Новий рік
Оладки з яблуками
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 яблука;
– 200 мілілітрів молока;
– 1 яйце;
– 150 грамів пшеничного борошна (1 склянка);
– 1 столова ложка ванільного цукру;
– 1 чайна ложка цукру;
– половина чайної ложки харчової соди;
– олія для смаження.
Приготування:
- Просійте борошно в миску, додайте ванільний цукор, цукор і соду, перемішайте.
- Влийте молоко, додайте яйце та перемішайте інгредієнти віночком до отримання однорідної маси без грудочок.
- Очистьте яблука від шкірки, розріжте їх на четвертинки, видаліть насіння.
- Наріжте четвертинки спочатку уздовж навпіл, а потім поперек. Додайте яблука до тіста та перемішайте.
- Викладайте на розігріту олію у сковороді по столовій ложці тіста та по 3 скибочки яблук на кожну оладку.
- Смажте приблизно 1,5 хвилини до золотистого кольору. Переверніть оладки на інший бік і обсмажте ще раз.
- Подавайте страву, посипавши цукровою пудрою або з вишневим варенням чи іншими улюбленими добавками.
Смачного!
Як правильно запекти гарбуз: покрокові поради та рецепт.