Секрет ідеального сметанника полягає у згущеному молоці. Якщо додати його до сметани, то коржі не просто будуть ніжними, а й набудуть карамельних смакових відтінків, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.
До теми Не рецепт, а подарунок: торт "Рафаелло" за 15 хвилин – без випікання та нервів
Рецепт Сметанника
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 банка згущеного молока;
– 100 грамів вершкового масла;
– 300 грамів борошна;
– 400 грамів 20% сметани;
– 150 грамів цукру;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 чайна ложка 9% оцту.
Приготування:
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно розм'якшилося природним чином. Не використовуйте плиту чи мікрохвильовку для розтоплення.
Коли масло стане м'яким, викладіть його в миску, додайте яйця та перемішайте до однорідної консистенції за допомогою виделки, вінчика або міксера. Далі влийте згущене молоко і ще раз перемішайте.
Загасіть соду оцтом і додайте до яєчної маси. Просійте борошно, додайте порціями, постійно перемішуючи. Розділіть тісто на 2 рівні частини.
Змастіть форму для випікання маслом або застеліть пергаментом, влийте першу частину тіста і випікайте у духовці при 180 градусів протягом 30 – 40 хвилин. Коли корж охолоне, вийміть з форми і спечіть другий корж таким же чином.
Розріжте кожен корж вздовж, щоб отримати чотири коржі. В окремій мисці збийте сметану з цукром до однорідної консистенції (чим довше – тим краще, оптимально збивати 10 – 15 хвилин). Поставте крем на 1 годину в холодильник.
Після охолодження крему зберіть торт: викладіть перший корж, змастіть кремом, повторіть з рештою коржів.
Обріжте краї торта для рівного вигляду. Подрібніть четвертий корж на крихту і обсипте торт з усіх боків. Для кращого прилипання крихти змішайте її з рештками крему. Приберіть торт у холодильник на ніч. Вранці подавайте смачний Сметанник до столу.
Смачного!
Нічого екстраординарного: улюблені страви нового канцлера Німеччини.