Ці коржі швидко стають улюбленцями українських господинь. Тісто готується максимально швидко, а начинка з картоплі та сиру перетворює цю просту страву на феєрію улюблених смаків, розповідає Ukr.Media.

Читайте також Підробка чи ні: чи можна вирахувати якість масла за відсотком жиру

Рецепт швидких коржів

Час: 40 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:
– 150 мілілітрів кефіру;
– 0,5 чайної ложки соди;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 чайні ложки цукру;
– 30 мілілітрів рослинної олії;
– 300 грамів борошна;
начинка:
– 700 грамів картоплі;
– 1 чайна ложка солі;
– 180 грамів адигейського сиру;
– 200 грамів твердого сиру;
– зелень – до смаку.

Приготування:

  1. Додайте соду до кефіру та добре перемішайте. Після цього всипте сіль, цукор і влийте олію.
  2. Просійте борошно та замісіть м'яке тісто. Накрийте його плівкою й залиште відпочити, поки готуєте начинку.
  3. Зваріть картоплю та зробіть із неї пюре. Додайте сіль, натертий сир і дрібно нарізану зелень. Сформуйте з начинки 4 однакові кульки.
  4. Розділіть тісто на 4 частини й кожну розкачайте в тонкий пласт. Покладіть по одній кульці начинки на кожен пласт, защипніть краї й переверніть.
  5. Розкачайте кожен корж качалкою так, щоб його розмір відповідав сковороді.
  6. Обсмажуйте на середньому вогні без олії з обох боків до утворення золотистої скоринки. За бажанням змастіть готові коржі вершковим маслом.

Смачного!

Теж на сковороді без духовки: простий рецепт шарлотки.