Цей пиріг стане ідеальним осіннім акордом, коли вся сім'я збирається ввечері за одним столом. Вас приємно здивує поєднання картоплі та бринзи, а докладати великих зусиль для щастя рідних не доведеться, розповідає портал "На пенсії".
Цікаво знати Без борошна та сухарів: секрет соковитих відбивних з ідеальною скоринкою
Рецепт молдовської картопляної запіканки
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 100 грамів кукурудзяної крупи (дрібний помел);
– 15 грамів пшеничного борошна;
– 2 яйця;
– 120 грамів вершкового масла;
– 100 грамів бринзи;
– сіль і перець – до смаку.
Приготування:
Відваріть картоплю до готовності, очистіть і натріть на великій тертці, переклавши в глибоку миску.
Додайте до картоплі яйця, борошно та 70 грамів кукурудзяної крупи. Посоліть інгредієнти і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом і посипте 30 грамами кукурудзяної крупи.
Викладіть картопляну масу у форму, розрівняйте поверхню та зробіть вилкою смужки для декору. Випікайте в духовці при 200 градусах протягом 25 – 30 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Смачного!
Кілька гривень і хвилин: готуємо бюджетну намазку з моркви.