Цей пиріг стане ідеальним осіннім акордом, коли вся сім'я збирається ввечері за одним столом. Вас приємно здивує поєднання картоплі та бринзи, а докладати великих зусиль для щастя рідних не доведеться, розповідає портал "На пенсії".

Цікаво знати Без борошна та сухарів: секрет соковитих відбивних з ідеальною скоринкою

Рецепт молдовської картопляної запіканки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 100 грамів кукурудзяної крупи (дрібний помел);
– 15 грамів пшеничного борошна;
– 2 яйця;
– 120 грамів вершкового масла;
– 100 грамів бринзи;
– сіль і перець – до смаку.

Приготування:

  1. Відваріть картоплю до готовності, очистіть і натріть на великій тертці, переклавши в глибоку миску.

  2. Додайте до картоплі яйця, борошно та 70 грамів кукурудзяної крупи. Посоліть інгредієнти і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

  3. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і посипте 30 грамами кукурудзяної крупи.

  4. Викладіть картопляну масу у форму, розрівняйте поверхню та зробіть вилкою смужки для декору. Випікайте в духовці при 200 градусах протягом 25 – 30 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Смачного!

Кілька гривень і хвилин: готуємо бюджетну намазку з моркви.