У попередніх поколінь господинь було лише одне мірило інгредієнтів – посуд. В сучасних рецептах вага вказана у грамах, але конвертувати її за старим методом не так вже й складно, розповідає портал "На пенсії".

Не пропустіть Ви точно придбаєте справжній продукт: як не нарватися на підробку крабових паличок

Як легко виміряти вагу інгредієнтів

Раніше було три базових кухонних інструменти, якими послуговувалися у рецептах: чайна ложка, столова ложка та склянка. Якщо ви не маєте електронної ваги, то ці пропорції стануть у пригоді (вони вказані "без гірки").

Переймаємо досвід поколінь / Фото Pixabay

  • Чайна ложка

В ній вміщається 10 грамів борошна, 8 грамів цукру та 8 грамів вершкового масла.

  • Столова ложка

Вона допоможе відміряти 30 грамів борошна, 25 грамів цукру та 20 грамів вершкового масла.

  • Склянка (на 250 мілілітрів)

Стандартне мірило для сипучих інгредієнтів вміщає 150 грамів борошна, 200 грамів цукру і 240 грамів вершкового масла.

Секрет, про який знають лише досвідчені: навіщо додавати борошно до смаженої картоплі.