Мариновані огірочки – це окремий вид задоволення, перед яким просто неможливо встояти. 24 Канал пропонує усім спробувати французький рецепт, з яким вони будуть пікантними та хрусткими.
Цікаво Себе інколи потрібно балувати: як смачно приготувати варено-морожені креветки
Рецепт французьких маринованих огірків
- Час: 2 години
- Порцій: 1 літрова банка
Інгредієнти:
– 400 грамів огірків;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– 1 лавровий листок;
– 2 шматочки перцю чилі;
– 0,5 чайної ложки духмяного перцю;
– 1 столова ложка французької гірчиці;
– 1 столова ложка солі;
– 2 столові ложки цукру;
– 2 столові ложки оцту.
Приготування:
- Замочіть огірки у чистій воді приблизно на одну годину.
- Обріжте обидва кінчики у кожного огірка. Банки об’ємом один літр ретельно вимийте та добре висушіть.
- На дно кожної тари покладіть лавровий листок і приблизно пів чайної ложки перцю горошком (можна взяти суміш різних видів). Додайте по одному зубчику часнику, подрібненому ножем.
- Для любителів пікантного смаку варто додати кілька шматочків перцю чилі. Для м’якішого варіанту достатньо одного чи двох кілець.
- У кожну банку всипте по ложці французької гірчиці в зернах.
- Щільно укладіть огірки в банки. Потім додайте по столовій ложці солі (без гірки), по дві ложки цукру та оцту.
- Залийте вміст окропом до верху, після чого накрийте кришками, не закручуючи їх щільно.
- Великий казан вистеліть тканиною або марлею, розставте банки з огірками та залийте гарячою водою. Поставте на плиту і стерилізуйте приблизно 5 хвилин після закипання.
- Після стерилізації герметично закрутіть кришки. Акуратно переверніть банки догори дном, щоб маринад добре розподілився.
- Накрийте банки теплою ковдрою та залиште на добу для повного охолодження.
Смачного!
Це нереально смачно: готуємо солодкі корзинки з полуницею.


