Пластикові контейнери – зручний спосіб зберігання їжі, завдяки їм простір у холодильнику вдається використовувати максимально ефективно. Однак є продукти, для яких краще обрати інші місткості, розповідає Ukr.Media.

Буде цікаво Довго варять горох тільки новачки: два секрети шеф-кухарів, в які ви закохаєтесь

Які продукти не варто зберігати у контейнерах

Очевидно, що пластикові контейнери не для гарячої їжі. Перш ніж перекласти щось у контейнер, треба впевнитися, що температура не вища за кімнатну.

Також експерти радять інші опції для квашеної капусти, солоних огірків та інших ферментованих продуктів. Гострі соуси також можуть руйнувати пластик, тож для них краще обирати скляні місткості.

контейнер
Популярне рішення підійде не всім продуктам / Фото Freepik

Лимони, апельсини та всі інші цитрусові мають схожу дію, тож їх треба зберігати окремо. Яйця та всі страви, які з них приготовані, радять не зберігати у пластикових контейнерах через ризик виникнення сальмонельозу та кишкової палички.

Молочна продукція швидше псується у пластиковому посуді, тому для цього продукту також кращим вибором буде скляна тара.

На свята воно буде зіркою: робимо домашнє вино з винограду.