Гранат додає салату свіжості й солодкуватої кислинки, що є чудовим додатком до м'яса. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Smaker.
Цікаво Рецепт, що пройшов крізь роки: як приготувати ніжний гуляш
Салат з гарбузом та гранатом до м'яса
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– чверть маленького гарбуза;
– 2 цибулини;
– 1 столова ложка олії;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– копчена паприка – до смаку;
– чверть головки салату айсберг;
– 2 столові ложки сушених нарізаних помідорів;
– 20 помідорів черрі;
– зерна половини граната;
– 2 жмені насіння соняшника.
Для соусу:
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1 чайна ложка французької гірчиці;
– 1 чайна ложка кленового сиропу;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– перець – до смаку.
Приготування:
- Очистьте гарбуз і наріжте його соломкою. Цибулю також очистьте та наріжте четвертинками.
- Викладіть овочі на деко, застелене папером для випічки, збризніть олією та посипте спеціями.
- Запікайте при 180 градусах протягом 12 хвилин, а потім підвищте температуру до 250 градусів і випікайте ще 10 хвилин.
- Обсмажте насіння соняшнику на сухій сковороді до легкої рум'яності, потім дайте їм охолонути.
- Змішайте оливкову олію з гірчицею, кленовим сиропом, лимонним соком і меленим перцем.
- На тарілку викладіть нарізаний або порваний лист салату айсберг, половинки свіжих помідорів, сушені помідори, запечений гарбуз і цибулю.
- Полийте салат соусом та посипте смаженим насінням соняшнику й зернами граната.
- Салат найкраще смакує трохи охолодженим.
Смачного!
Які салати приготувати на свято: цікаві ідеї до новорічного столу.