Гранат додає салату свіжості й солодкуватої кислинки, що є чудовим додатком до м'яса. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Smaker.

Цікаво Рецепт, що пройшов крізь роки: як приготувати ніжний гуляш

Салат з гарбузом та гранатом до м'яса

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– чверть маленького гарбуза;
– 2 цибулини;
– 1 столова ложка олії;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– копчена паприка – до смаку;
– чверть головки салату айсберг;
– 2 столові ложки сушених нарізаних помідорів;
– 20 помідорів черрі;
– зерна половини граната;
– 2 жмені насіння соняшника.
Для соусу:
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1 чайна ложка французької гірчиці;
– 1 чайна ложка кленового сиропу;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Очистьте гарбуз і наріжте його соломкою. Цибулю також очистьте та наріжте четвертинками.
  2. Викладіть овочі на деко, застелене папером для випічки, збризніть олією та посипте спеціями.
  3. Запікайте при 180 градусах протягом 12 хвилин, а потім підвищте температуру до 250 градусів і випікайте ще 10 хвилин.
  4. Обсмажте насіння соняшнику на сухій сковороді до легкої рум'яності, потім дайте їм охолонути.
  5. Змішайте оливкову олію з гірчицею, кленовим сиропом, лимонним соком і меленим перцем.
  6. На тарілку викладіть нарізаний або порваний лист салату айсберг, половинки свіжих помідорів, сушені помідори, запечений гарбуз і цибулю.
  7. Полийте салат соусом та посипте смаженим насінням соняшнику й зернами граната.
  8. Салат найкраще смакує трохи охолодженим.

Смачного!

Які салати приготувати на свято: цікаві ідеї до новорічного столу.