Григорій Суркіс отримав 17-ий номер у списку партії. Зважаючи, що партія "Опозиційна платформа – За життя" може набрати 10% на виборах до парламенту, то місце Григорія Суркіса прохідне.

Читайте також: Як голосувати не за місцем прописки: ЦВК спростила процедуру

Хто такий Григорій Суркіс?
Український футбольний функціонер. З 1993 по 1998 рік був президентом київського "Динамо". Після цього до 2002 року носив титул почесного президента клубу. Тоді ж офіційно передав право власності своєму молодшому брату Ігорю.

З 1996 по 2000 рік Григорій Суркіс був президентом Професіональної футбольної ліги України та віце-президентом Федерації футболу України. У 2000 році він очолив ФФУ, якою керував до 2012 року. Після цього – почесний президент ФФУ. Після обрання очільником ФФУ став членом різноманітних комісій в УЄФА, а згодом і головував у деяких комітетах. У 2007 році був обраний у Виконком УЄФА. З 2013 року – віце-президент УЄФА. У 2019 році пішов з цих посад в УЄФА, залишившись в організації як почесний член.

Окрім футболу, Григорій Суркіс з 2006 року – віце-президент Національного олімпійського комітету України.

У Верховній Раді Григорій Суркіс був двічі – з 1998 до 2006 року. Входив до фракції СДПУ(о) разом з Віктором Медведчуком

Читайте також: Дорогий годинник від Суркіса призвів до відставки глави Німецького футбольного союзу

Варто додати, що другим номером у списку партії "Опозиційна платформа – За життя" є Вадим Рабінович. А сьоме місце у рейтингу посів Нестор Шуфрич.

Як Вадим Рабінович та Нестор Шуфрич пов'язані зі спортом?Влітку 2007 Вадим Рабінович придбав у Київської міської державної адміністрації футбольний клуб "Арсенал" (Київ). Після двох не дуже вдалих сезонів в січні 2009 року Рабінович продав клуб меру Києва Леоніду Черновецькому

Нестор Шуфрич – колишній власник футбольного клубу "Говерла" (Ужгород). Президентом клубу був його батько Іван Шуфрич, а віце-президентом – син Олександр. У 2016 році клуб припинив своє існування після ряду скандалів щодо невиплат зарплатні гравцям клубу і невиконання вимог ФФУ щодо їх погашення.

Нестор Шуфрич ще у 15-річному віці здобув звання "майстер спорту СРСР" зі стрільби з лука, і навіть був кандидатом до молодіжної збірної Радянського Союзу

Які партії проходять у Верховну Раду та які у них шанси, дивіться інфографіку:

Які партії проходять у Раду та який у них рейтинг – інфографіка

Редакція 24 каналу застерігає, що будь-які соціологічні опитування можуть не відповідати дійсності, тому пропонує сприймати цю інформацію критично.

Що відомо про позачергові парламентські вибори?Президент України Володимир Зеленський 21 травня видав указ про розпуск Верховної Ради восьмого скликання. Позачергові вибори до українського парламенту відбудуться 21 липня 2019 року.