Таїті - не тільки чудові пляжі, але й цікаві особливості традиційної кулінарії

7 травня 2010, 10:50

Вартує поїхати на край світу, аби милуватись такими неймовірними пейзажами.

Блакитне море, чудові піскові пляжі та бунгало на березі моря. На Таїті кожен куточок може стати окрасою поштової листівки чи туристичної реклами. Однак, ми знехтуємо традиційними розповідями про Таїті. Натомість розкажемо і покажемо маловідому сторону найбільшого острова французької Полінезії.

Печа Аймара - чи не головна особливість традиційної кулінарії Таїті. Ця піч не має нічого спільного із, до прикладу, мікрохвильовкою… Передусім вона вирізняється своїми величезними розмірами. Щоб її встановити, потрібно декілька осіб.

Спочатку у печі розводять багаття. Температуру регулюють за допомогою вологого піску. Усі делікатеси в такій печі варяться на парі. А процес випікання триває близько 4-х годин. Готувати у цій печі - справа нелегка, і вимагає неабиякої ретельності. До речі, тут можна зготувати обід одразу для сотні людей.

Піч Аймара у своєму садку мають чимало таїтян. Її, щоправда, використовують не щодня, а лише під час великих свят - коли потрібно готувати багато страв.

І наостанок порада: якщо у вас є сад та добра лопатка, викопайте дві ями. В одній - ви можете розмісти свою піч Аймара, в іншу - закопати вже непотрібну вам мікрохвильовку.