Швидко, смачно та корисно: неймовірні рецепти страв з курочкою сувід

19 лютого 2024, 11:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Смажена, запечена, варена або тушкована курятина – частий гість на столах українців. Однак якщо традиційні методи приготування вже набридли, саме час спробувати щось нове – наприклад, курочку сувід.

Цей продукт, безсумнівно, здатний перевернути життя на "до" та "після", зазначає 24 Канал. Про всі нюанси приготування курятини сувід детально розповіла шеф-кухарка та технологиня МХП Надія Стрілець.

Варто спробувати Експериментувати краще з "Легко!": топ-3 закуски з нагетсами, які вразять смаком

Що таке сувід і чим він особливий

Сувід (Sous Vide) – це метод приготування м'яса, риби, овочів тощо. Обраний продукт кладуть у герметичний пакет і готують за низьких температур. Весь процес триває доволі довго – 1,5 – 2,5 години.

Головна відмінність сувід від варіння полягає в тому, що м'ясо не має прямого контакту з водою. Воно готується у власному соку, зберігаючи свій концентрований і насичений смак, а не віддає його рідині. Завдяки цьому соковитість курочки буде максимальною – такого рівня практично неможливо досягти при інших способах приготування.​

Окрім цього, у м'ясі зберігається максимум вітамінів та мікроелементів, відтак воно є не лише смачним, а ще й дуже корисним.

Завдяки такому методу приготування отримують продукт, назва якого співзвучна з технологією – сувід. Він на 99% складається з чистого курячого м'яса та лише простих натуральних інгредієнтів.

Сувід дуже зручний для споживачів, які люблять робити закупи, адже термін зберігання достатньо довгий (28 діб), а сам продукт – універсальний,
– зазначає шеф-кухарка Надія Стрілець.

Курочка сувід від ТМ "Бащинський" – чудовий вибір на будь-який смак

Сувід вже готовий до вживання, відтак допоможе зберегти час на кухні. Звичайно, купуючи таку курятину, важливо обирати продукцію від надійного виробника. Зокрема, цікаві варіанти можна знайти в асортименті ТМ "Бащинський":

  • Філе сувід. У складі – лише м'ясо та сіль, що в поєднанні створюють класичний смак курятини. На відміну від вареного філе сувід є дуже ніжним і соковитим, його дуже зручно нарізати на бутерброди чи подати з гарніром як основну страву. ​

Куряче філе сувід / Фото ТМ "Бащинський"

  • М'ясо гомілки сувід з часником. Це готове до споживання ніжне м'ясо з присмаком часнику чудово підійде до салатів та сендвічів чи стане самостійною закускою.

М'ясо гомілки сувід з часником / Фото ТМ "Бащинський"

Як споживати курочку сувід

Споживати курочку сувід від ТМ "Бащинський" можна і охолодженою, і теплою.

Курочка сувід відкриває широке поле для кулінарних експериментів. Її можна додавати в салати, перші страви, сендвічі. Також цей продукт чудово смакує як основна страва до гарніру. Окрім того, шматочки м'яса стануть прекрасною соло-закускою – їх можна їсти з улюбленим соусом.

Тож варто спробувати цей особливий продукт у різних варіаціях. А наразі пропонуємо добірку рецептів, які допоможуть по-справжньому розкрити смак курочки сувід.

Салат з гарбузом та філе сувід

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 2

Салат із гарбуза та курочки сувід / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка філе сувід ТМ "Бащинський";
– 200 грамів гарбуза;
– 80 грамів міксу салатів;
– 30 грамів пармезану;
– 4 столові ложки олії;
– 1 столова ложка гірчиці;
– 1 столова ложка винного оцту;
– половина столової ложки меду;
– 2 зубчики часнику;
– насіння гарбуза до смаку;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Нарізаємо гарбуз невеликими кубиками, викладаємо його в миску і додаємо сіль, перець, 2 столові ложки олії та оцет. Переміщуємо шматочки на пательню і запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25 хвилин.

  2. Тим часом дістаємо з упаковки куряче філе сувід та нарізаємо на невеликі частинки.

  3. Для заправки змішуємо мед, гірчицю, олію, подрібнений часник, сіль і перець. За бажанням можна додати насіння гарбуза, підсмажене на сухій пательні.

  4. У миску викладаємо листя салату та виливаємо заправку. Потім додаємо туди кубики гарбуза і нарізану курку.

  5. Перед подачею прикрашаємо салат пармезаном та насінням гарбуза.

Боул з курячим філе сувід

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 1

Боул – чудовий вибір для обіду чи вечері / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка філе сувід ТМ "Бащинський";
– 180 грамів кіноа;
– 150 грамів брюссельської капусти;
– 140 грамів томатів чері;
– 1 авокадо;
– 1 лимон;
– 1 огірок;
– 50 грамів шпинату;
– 30 мілілітрів соусу теріякі;
– 30 мілілітрів оливкової олії;
– сіль, чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

  1. Промиваємо кіноа гарячою водою. Насипаємо крупу в невелику каструлю, заливаємо 360 грамами води, додаємо трохи солі та доводимо до кипіння. Далі варимо на повільному вогні протягом 20 – 25 хвилин, поки кіноа не вбере всю рідину.

  2. Брюссельську капусту розрізаємо на половинки, додаємо солі, перцю та трохи олії. Викладаємо у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

  3. Тим часом додаємо трохи олії на пательню та обсмажуємо філе сувід до рум'яності з усіх боків. У процесі змащуємо курку соусом теріякі, щоб отримати приємну скоринку.

  4. Авокадо чистимо та нарізаємо тонкими слайсами, помідори чері розрізаємо навпіл, а огірок – на четвертинки. Курку також подрібнюємо на слайси.

  5. Викладаємо посередині миски кіноа, навколо розташовуємо курку, авокадо, томати, огірки, капусту і шпинат. Додаємо кілька крапель оливкової олії та лимонного соку.

Сендвіч з куркою сувід

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Сендвіч з куркою сувід / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка м'яса гомілки сувід з часником ТМ "Бащинський";
– 2 чіабати;
– 150 грамів глив;
– 150 грамів чері;
– 50 грамів руколи;
– 20 грамів масла;
– 3 столові ложки сметани;
– 1 столова ложка олії;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1 чайна ложка соєвого соусу;
– сіль, перець до смаку;
 

Приготування:

  1. Миємо гливи та видаляємо з них нижню частину. Далі ріжемо їх великими шматками та викладаємо на пательню зі столовою ложкою олії. Смажимо 10 – 15 хвилин, доки не виділиться уся волога, а гливи не стануть м'якими. Потім вимикаємо вогонь, солимо, перчимо та перемішуємо.

  2. Чіабати розрізаємо вздовж. Підсушуємо кожну половину на сухій пательні.

  3. Гарячі шматочки хліба змащуємо вершковим маслом та гірчицею.

  4. Змішуємо сметану та соєвий соус. Ріжемо чері тонкими слайсами.

  5. Розігріваємо м'ясо гомілки сувід на пательні. Для цього змащуємо його олією та смажимо з обох сторін на малому вогні до золотавої скоринки, а далі – тонко нарізаємо.

  6. На нижній шматочок чіабати викладаємо гриби, слайси курки та томатів. Поливаємо сметанним соусом та додаємо листочки руколи, після чого накриваємо начинку верхньою частиною булочки.

Скуштувати м'ясо гомілки сувід та філе сувід від ТМ "Бащинський" можна за вигідною ціною. З 28.02 до 12.03 у мережі супермаркетів "Сільпо" діє акція на цю продукцію бренду. Відтак курочку сувід ТМ "Бащинський" можна придбати за 94,99 гривні замість 129 гривень.

З ТМ "Бащинський" все буде швидко і смачно / Фото ТМ "Бащинський"

Смачного!