Так, всі без винятку "діти Незалежної України" отримали змогу зростати та будувати кар'єру разом із МакДональдз. А сьогодні мережа є одним із найбільших роботодавців в Україні. Тут працюють близько 10 000 осіб. Кожному з них компанія пропонує не тільки стабільну роботу та дохід, але й чимало перспектив розвитку та зростання. Як це працює – Тренди 24 розкажуть на конкретному прикладі тих, хто за кілька років досяг великих звершень у МакДональдз в Україні.

Цікаво Скільки можна отримувати у McDonald's: як порахувати зарплату у будь-якому ресторані України

Коли студентська робота стає справою життя

Артему Кравчуку 27 років і зараз він працює на посаді директора ресторану МакДональдз, який цього року відкрили у місті Чернівці. Хоча 9 років тому, тоді ще київський студент, розглядав мережу як тимчасовий підробіток, унікальні можливості та перспективи взяли гору.

Зрозумівши, як працює структура, Артем вирішив будувати свою кар'єру саме у МакДональдз. Рішення виявилося більш ніж вдалим. Мережа не лише допомогла вдосконалити навички, але й посприяла його релокації з Києва до Чернівців. У компанії зазначають, що мобільність – одна з багатьох опцій, якими може користуватися персонал.


Кар’єрна мапа МакДональдз / Інфографіка МакДональдз

Юля Кирильчук працює у МакДональдз 3 роки. Свого часу вона також прийшла працювати з думкою про те, що це буде тимчасова робота. Проте зараз вона є лідеркою зміни у ресторані в місті Яремче на Івано-Франківщині.

Звісно ж, що будь-які кар'єрні здобутки вимагають зусиль, постійного навчання та старань. Проте мережа ресторанів швидкого обслуговування максимально сприяє тому, аби працівники завжди були цілеспрямованими та амбітними. І прагнення бути кращим, працювати на вищій посаді та отримувати більшу заробітну плату є цілком природним для кожного – разом із МакДональдз ці прагнення реалізувати можливо, бо компанія зацікавлена в особистому та кар'єрному зростанні працівників.

Навчання та кар'єрне зростання у МакДональдз

Кар'єрне зростання неможливе без навчання – покращення особистих, професійних та лідерських навичок. Тому навчанню працівників у МакДональдз приділяють особливу увагу. Артем Кравчук відзначає, що у компанії ця система доволі зручна і доступна, тому він використовував будь-яку вільну хвилину для того, аби покращити свої навички.

Пам'ятаю, як дорогою на роботу та після змін, я вивчав лідерські навички, різновиди зворотного зв'язку та багато іншого. Було дуже зручно мати всю інформацію під рукою в будь-який момент. Зараз я переглядаю модулі, семінари та розвиваюсь завдяки нашим глобальним навчальним платформам, які ми називаємо Campus та Fred. Campus дає доступ до електронних курсів, відеоуроків тощо, а на Fred у мене завжди під рукою навчальні посібники, інструкції з експлуатації, довідники тощо.
Доступність інформації була найкращим стимулом для мого розвитку. Свій шлях розвитку я починав, напевно, як більшість працівників МакДональдз, поставивши собі питання: "А чому б і ні?",
– каже Артем.

Артем Кравчук / Фото МакДональдз

Отримані знання Артем застосовував на практиці. Перше підвищення свого часу він отримав, змагаючись зі своєю подругою – хто швидше вивчить матеріали та раніше отримає нову посаду. Іронічно, що попри "спортивну” конкуренцію, зрештою їх обох підвищили одночасно. Так, вони разом стали інструкторами з навчання, тобто доросли до того, щоби навчати нових членів команди. А згодом, синхронно отримали підвищення до лідерів зміни – менеджерів середньої ланки. З власного досвіду, Артем наголошує, що МакДональдз створює рівні умови для кожного. Усе залежить від бажання працівника розвиватися.

На цих здобутках кар'єра Артема не зупинилася, і він продовжив своє зростання спершу до посади керівника відділу та директора ресторану у Києві. А цього року йому випала відповідальна місія – відкривати новий ресторан у Чернівцях та керувати ним.

Я дуже сильно люблю свою роботу. Мені подобається атмосфера, постійно швидкий темп роботи. Мотивують найкраще – нові досягнення, дуже великою мотивацією стало для мене швидке здобуття посади директора ресторану після всього лише 6 місяців роботи на посаді керівника відділу. Також дуже приємно, коли мої колеги з команди, яких сам навчав та розвивав, здобувають підвищення. Завжди подобалось дізнаватись щось нове. От і відкриття нового ресторану та налаштування роботи в ньому для мене є чудовим досвідом,
– ділиться Артем.

Артем Кравчук та команда нового ресторану в Чернівцях / Фото МакДональдз

Кар'єрний шлях Юлі припав на складні часи, адже працювати у МакДональдз вона почала у грудні 2021 року. Після всього двох місяців роботи дівчини, почалося повномасштабне вторгнення і ресторани вимушено принипили роботу не декілька місяців. Однак Юля залишилася з компанією, і перерва в роботі не завадила професійному зростанню дівчини.

Моє натхнення та бажання розвиватись привело мене до програми прискореного розвитку на посаду директора ресторану – JUMP, котра з'явилася цього року. Це був значний крок вперед. Я вирішила спробувати й успішно пройшла всі етапи відбору. Наразі я серед майже 30 обраних джамперів, що проходять навчання з близько 300 охочих кандидатів по всій Україні. Пройти відбір було нелегко, але я завжди була сповнена рішучості. У найближчому майбутньому сподіваюсь обійняти посаду керівника відділу досвіду працівників, адже вважаю, що успіх починається саме з людей. А згодом мрію стати успішною директоркою ресторану,
– наголошує Юля.


Юля Кирильчук / Фото МакДональдз

Також дівчина наголошує, що у компанії немає "скляної стелі", котра б могла обмежувати кар'єрний ріст.

Тобто кожен, незалежно від стажу, віку, національності, віри та інших факторів може отримати підвищення – головне розвиватись та навчатися,
– додає Юля.

МакДональдз піклується про своїх працівників

Після 24 лютого 2022 року життя всієї країни змінилося. Піклуючись про безпеку свої працівників та клієнтів, МакДональдз вимушено призупинив роботу своїх ресторанів. Водночас, навіть у цей період компанія продовжувала виплачувати в повному розмірі зарплату своїм працівникам. А тим із них, хто був змушений виїхати з країни, допомагали у працевлаштуванні в ресторанах мережі за кордоном.

Крім того, МакДональдз надавав і продовжує надавати підтримку мобілізованим працівникам – вони також в повному обсязі отримують зарплату. Також мережа допомагає тим членам команди, котрі постраждали через обстріли – для цього було створено спеціальний фонд.

Ба більше, крім фінансової підтримки, працівники отримують і нематеріальну. Зокрема йдеться про психологічну підтримку: програми щодо ненасильницького спілкування, відновлення навичок для повернення з декретної відпустки, підтримка психічного здоров’я співробітників (безкоштовні сесії з психологами, розпізнавання ПТСР після тестування свого психічного стану і професійна анонімна допомога за потреби) та курс управління стресом.

Юля та Артем наголошують, що стабільна зарплата дає відчуття впевненості та стабільності у складні часи. А це, своєю чергою, додає сили та впевненості у кар'єрному зростанні. Та не менш важливим є і піклування про працівників і їхню безпеку.

При розмові з друзями я із задоволенням ділюся новинами, як компанія МакДональдз підтримує своїх працівників. Завжди розповідаю про гнучкий графік роботи, стабільну заробітну плату, зупинку роботи ресторану під час повітряної тривоги, адже безпека працівників та гостей є найважливішою, а також про оплату годин роботи під час повітряної тривоги в повному обсязі,
– наголошує Артем.

З огляду на безпекову ситуацію, доводиться змінювати підходи. Наприклад, заклади МакДональдз припиняють роботу під час оголошення повітряної тривоги, аби не наражати на небезпеку працівників та відвідувачів закладу.

Забезпечення безпеки в закладах як для клієнтів, так і співробітників є основою успішного та ефективного керування ресторанами. І це дуже приємно розуміти, що компанія турбується зокрема й про мою безпеку й безпеку кожного працівника та відвідувача,
– наголошує Юля.

Юля Кирильчук та команда ресторану в Яремче / Фото МакДональдз

Чому МакДональдз – один з найкращих роботодавців

МакДональдз відкритий для всіх груп людей. Наприклад, понад 350 працівників мережі зараз у лавах ЗСУ, тому їхні колеги проходять семінари щодо взаємодії з ветеранами для їхньої реінтеграції після повернення до цивільного життя.

Також у ресторанах швидкого обслуговування працюють близько 400 людей з інвалідністю, з яких понад 150 – з порушенням слуху. Тому компанія минулого року адаптувала навчання відповідно до їхніх потреб, аби вони мали такі ж можливості для кар'єрного зростання, й інвалідність не ставала перепоною. Завдяки цьому, уже кілька людей з порушенням слуху отримали підвищення та працюють на менеджерських посадах.

Загалом МакДональдз приділяє багато уваги культурі інклюзивності та політиці запобігання дискримінації на роботі.

Для мене МакДональдз – це не тільки про роботу та зарплату, але й про особисте зростання, ріст як особистості й набуття нового досвіду. Крім того, компанія дає мені впевненість у завтрашньому дні, адже я розумію, що попри все я маю на кого покластися й мене не залишать на одинці з проблемами, якщо вони виникнуть. Це надихає та мотивує працювати і не зупинятися на одному місці,
– підкреслює Артем.

Безпека є пріоритетом для компанії, тому попри те, що під час повітряної тривоги ресторани припиняють свою роботу, працівники отримують повну оплату. Наприклад, лише цього року у Дніпрі ресторани припиняли роботу сумарно на 500 годин, а у Києві – на 100, проте оплата для всіх працівників залишилася незмінною.

До слова, про оплату праці. У МакДональдз регулярно відбуваються перегляди заробітної плати – у 2023 році зарплати зросли на 20%, цьогоріч – на 15%. Крім того, діє система бонусів та додаткових оплат для мотивації працівників.

Попри те, що офіційно державних вихідних зараз в Україні немає, у святкові дні працівники, котрі виходять на роботу, отримують подвійну оплату праці.

У ресторанах МакДональдз гнучкий графік роботи, що підходить для поєднання з навчанням. Тому чимало студентів обирають МакДональдз як тимчасовий підробіток, проте багато з них, як Артем та Юля, залишаються та будують свою кар'єру в компанії.

Коли я вперше прийшов у МакДональдз, мене цікавив тільки підробіток і, чесно сказати, я був вражений, дізнавшись про компанію більше. Чи планував я коли-небудь будувати кар'єру саме тут? Мабуть, ні. Але це лише тому, що я не знав, як багато уваги компанія приділяє своїм працівникам, їхньому зростанню та ментальній підтримці,
– підкреслює Артем.

Тож МакДональдз – чудове місце як для старту, так і розвитку кар’єри. Знайти себе тут може кожен.

Можливість працювати серед вмотивованих людей, стане шансом розвинути не тільки професійні, але й особисті навички. Крім того, МакДональдз – це чудовий варіант для тих, хто шукає стабільність у складні часи та хоче бути впевненим і у своєму роботодавцеві та завтрашньому дні,
– підсумовує Артем.