24 вересня,
12:08
Ціни на м'ясо досягли максимуму за останні 10 років
Ціни на українське м'ясо досягли максимуму за останні десять років - повідомляють в Українському клубі аграрного бізнесу.
Головна причина такого значного зростання, за словами фахівців, - здорожчання поточного року зерна, яке використовується у якості корму для худоби.
Так, найпомітнішо подорожчала яловичина, що пов'язано зі скороченням поголів'я худоби та пропозиції його на забій, а також відсутністю конкуренції з боку імпортерів. Яловичина вищого гатунку станом на 21 вересня здорожчала з 42 до 47 гривень за кілограм.
Менш помітно змінилися ціни на ринку свинини, чому сприяв імпорт напівтуш з Європи за ціною 23-24 гривні за кг. Аналогічна українська свинина досягає 33 гривень за кг, зауважують фахівці.