Ціни на цукор можуть підскочити майже на 20%
Ціни на цукор в країні протягом наступних двох місяців можуть додати від 5% до 18%.
Такий прогноз Асоціації цукровиробників, повідомляє УНІАН. В "Укрцукрі" прогнозують, що вартість солодкого продукту зросте до понад тисячі доларів за тонну, тож ціна кілограму становитиме 7,5-8,5 грн., тоді як нині цукор коштує близько 7,15 грн. При цьому, за даними асоціації, собівартість виробництва продукту цього сезону доволі висока - досягає 6,5 грн./кг.
Зростання ж розпочнеться після закінчення переробки буряка. Воно не буде різким, адже наразі - сезонне перевиробництво. Цукор виробляється 2 місяці, а реалізується протягом року. Нині його пропозиція вища, ніж попит, а через деякий час показники вирівняються, зазначають цукровики. Крім того вони додають - великий вплив на внутрішні розцінки має світовий ринок, ціни на якому сягнули рекордних позначок.