Тут ви можете пізнати філософію “повільної їжі”

5 червня 2010, 17:15

Кріс Фаруджа розпочинає свій день в оточенні м’яти, тмину, шавлії та базиліку.

Ці прянощі з саду Мануеля є важливими складовими страв Кріса.

Кріс Фаруджа (шеф-кухар ресторану Ambrosia (Мальта)): “Мануель забезпечує мене цими свіжими прянощами вже кілька років. Вони є інгредієнтами моїх простих страв. З цими приправами я готую свій соус сальса верде”.

Мальтійська кухня створювалась під впливом італійської та французької кухонь. Є в цих стравах і близькосхідний відтінок.

Кріс Фаруджа (шеф-кухар ресторану Ambrosia (Мальта)): “Мені подобається готувати місцеві продукти, так як це роблять в країнах Середземномор’я, які мали значний вплив на формування нашої кухні”.

Ресторан Ambrosia відкрився у центрі мальтійської столиці кілька років тому. Мрія Кріса готувати здійснилася на кухні, площею всього 15 квадратних метрів.

Кріс Фаруджа (шеф-кухар ресторану Ambrosia (Мальта)): “Я готую вже близько 30-ти років. Пройшовши шлях від простих страв до вишуканої кухні, я знову повернувся до простоти, До так званої філософії “повільної їжі”.

Якщо Крісу вдасться реалізувати свій задум, то Ambrosia може стати найкращим традиційним рестораном Мальти. Продукти для закладу купують у місцевих фермерів та рибалок.

Для нас Кріс Фаруджа готує тунця. Він смажить його на сковорідці, доки риба не стане хрусткою зверху, але соковитою усередині.

Кріс Фаруджа (шеф-кухар ресторану Ambrosia (Мальта)): “Це паста з варених бобів, які розтовкли з часником, оливковою олією та петрушкою. Ми називаємо її бегіла. Це мальтійська страва, яку їдять усі, хто тут мешкає”.

Зверху на рибу кухар кладе підсмажені шматочки помідорів і сухарі зі східними спеціями. Далі все готує на грилі. Рибу подають із салатом з руколи.

Кріс Фаруджа (шеф-кухар ресторану Ambrosia (Мальта)): “Додаємо трохи місцевих прянощів - м’яту, базилік та дикий тмин”.

Страву поливають соусом сальса верде.

Кріс Фаруджа (шеф-кухар ресторану Ambrosia (Мальта)): “Його готують з оливкової олії, свіжих прянощів та каперсів”.

Страва готова - тунець із сальса верде та свіжим салатом. Зазвичай, аби пообідати в Ambrosia, потрібно заздалегідь зарезервувати столик. Для Кріса Фаруджі це найкращий комплімент, який відвідувачі можуть зробити шеф-кухарю.