У Франції відкоркували першу пляшку свіжого Beaujolais Nouveau
21 листопада 2013,
10:44
Читать новость на русском
Французи святкують появу свіжого Beaujolais Nouveau нового врожаю. Це вино надходить у продаж через шість тижнів після збору врожаю винограду "гаме".
Традиційно, французам його презентують у третій четвер листопада одразу після півночі. Багато людей спеціально ідуть на святкування до ресторанів вночі.
Щороку виготовляють до 45 млн літрів напою. Свято відкорковування перших пляшок Beaujolais Nouveau відзначають по всьому світу - від Пекіна до Лас-Вегаса. Щоправда, у самій Франції за останні 10 років його споживання скоротилося вдвічі. Тим часом експорт молодого вина у Японію, Америку та Росію зростає.