У Львові стартувало четверте свято шоколаду
На святковій території традиційно майстри чаклують над 15-кілограмовими солодкими брилами.
Це студенти Академії мистецтв - скульптори та декоратори. Вони різьбитимуть архітектурні пам'ятки старовинного Львова, а на додаток - довільна тема. Тарас вперше працює з шоколадом. Шукає в цій брилі приховану Порохову вежу. Мешкає поряд з нею - тому й відтворює її.
”Це буде правий бік порохової вежі. Якщо дивитися на неї з боку входу. Моє завдання знайти загальну форму”, - каже майстер Тарас Попович.
На святі шоколаду пропонують й чудернацькі ласощі, щоправда, за гроші.
”В нас є шоколадний торт. Рецепт цього торта є унікальний тим, що він готується без борошна. В цей рецепт входить тільки чорний шоколад і яйця. Є торт шоколадний з горішками. Є шоколадне суфле”, - каже продавець ласощів Оля Ласаєва.
На відкриття четвертого смачного свята прибув унікальний гість з Італії - тенор Робертіно Лоретті. І несподівано для себе отримав від ужгородського шоколатьє Валентина Штефаньо свій шоколадний портрет. А вже ввечері кондитор візьметься майструвати шоколадне містечко.
”Шоколадне днище, будинки шоколадні, Ейфелеві вежі, Пейзанські вежі та гори шоколадних бобів. Все буде шоколадним”, - каже шоколатьє з Ужгорода Валентин Штефаньо.
Також обіцяють скласти з 15 тисяч шоколадних доміно, і скласти з фігур закохане серце, яке претендуватиме на Книгу рекордів України.