У підпільному цеху квасили овочі в антисанітарних умовах
Запорізька міліція знайшла на околиці міста підпільний цех, який у промислових масштабах квасив помідори, огірки, капусту, корейську моркву, гриби та інші соління. Продукцію цеху купували кількасот тисяч запоріжців.
Адже овочі продавалися як на базарах, так і у великих супермаркетах, які зазвичай гарантують суворий контроль якості продукції. Але всі ці різносоли готували у дуже брудних умовах. При цьому податки державі не сплачувалися, робітники офіційно не оформлювалися, зазначають правоохоронці.
"Всього вилучено 2,5 тонни цієї продукції. Все це вироблялося в антисанітарних умовах Співробітники не мали санкнижок, не мали медоглядів. В цей час співробітниками санепідемстанції закрито цех. Проводиться перевірка, буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи", - каже начальник управління БЕЗ міськвідділу міліції Запоріжжя Сергій Натахін.
Робітники підпільного цеху не зраділи новині про його закриття. Хоч і без трудової книжки, але все-таки отримували тут постійний дохід, який допомагав виживати у скрутні часи. За що житимуть тепер не знають.
Правоохоронці вже притягли власників цеху до адміністративної відповідальності і передали матеріали до прокуратури для порушення кримінальної справи. Горе-овочівникам загрожує до 6 місяців арешту. На щастя, їхньою продукцією ніхто не встиг отруїтися за час роботи цеху. Інакше відповідальність була б суворішою.