У США все більшої популярності набирають фургони-ресторани
Основною перевагою таких пересувних закладів харчування є те, що вони подають не просто хот-доги чи гамбургери, а повноцінні обіди з гарнірами та салатами.
Зростання популярності пересувних ресторанчиків не до вподоби власникам традиційних закладів харчування. Останні постійно наполягають на прийнятті правил, які обмежують діяльність пересувних закусочних. От приміром влада Нью-Джерсі дозволила фургонам-ресторанам зупинятися на стоянках лише на годину та не ближче, ніж за 100 метрів від традиційних ресторанів.
"Діяльність цих маленьких підприємств просто не збігаються з усталеними політичними інтересами. Їх не хочуть впускати на ринок, аби вони не створювали зайвої конкуренції", - каже юрист Берт Гелл.
Проте власники пересувних ресторанів не зважають на бюрократичні перепони. Кількість їхніх клієнтів збільшується, а отже їхня робота потрібна. Лише у Вашингтоні найпопулярніша мережа налічує аж 80 фургонів-ресторанів. І зупинятися на цьому власники не мають наміру.