Українцям варто чекати подорожчання м’ясопродуктів

23 серпня 2010, 12:58

До кінця поточного року ковбаси зростуть в ціні щонайменше на 10%, прогнозують у компанії "Кременчукм’ясо". Серед причин зростання цін виробники називають здорожчання газу, електроенергії та паливно-мастильних матеріалів.

Та найсуттєвіше вплине на цінову політику дефіцит та здорожчання сировини. Мовляв, з початку року м’ясо зросло в ціні на 15-20%. Наприклад, за підрахунками компанії, у липні 1 кілограм яловичини живої ваги коштував близько 11 гривень, а у серпні вже 12-14 гривень. Зазначимо, з початку року, згідно з даними Держкомстату, м’ясопродукти подорожчали майже на півтора відсотка. Загалом індекс споживчих цін за 7 місяців зріс на 3,1%.