В Аргентині виготовили рекордне пасхальне шоколадне яйце

9 квітня 2012, 13:46
Читать новость на русском

Джерело:

ИТАР-ТАСС

Кондитери курортного аргентинського міста Сан-Карлос-де-Барілоче створили на Пасху, яку католики святкували 8 квітня, найбільше у світі шоколадне яйце.

На кондитерський виріб витратили 7 600 кілограм шоколаду.

Над виготовленням гігантського яйця працювали 27 кондитерів та 150 учнів кулінарних училищ цього міста. Протягом двох тижнів вони вибудовували солодку скульптуру з квадратних шоколадних плиток, з'єднуючи їх між собою шоколадною пастою.

Творці шоколадного яйця висотою 8,5 метра з діаметром в 5,5 метра подали заявку на включення свого дітища в Книгу рекордів Гіннесса. Попередній "рекордсмен", створений бельгійцями у 2005 році, досягав 8,32 метра у висоту.