"Протягом цього періоду, ближче до кінця зими, ведмедиці народили своїх малюків та досипали вже разом з дітками. А тепер їхні перші дні будуть повні клопотів – пошуком доступної їжі (падаль, корінці) та руханкою для розминки м’язів", – повідомили у WWF-Україна.

Дивіться також В Одеському зоопарку тигриця Наталі вперше показала своє маля: зворушливе відео

Там додали, що цієї зими ведмедям, ймовірно, довелось спати менше, ніж звичні 3 місяці, через малу кількість снігу, який запускає їхній біологічний годинник до сну.

Попри щорічний приріст та охорону ведмедів як виду Червоної книги, за останні 10 років їхня кількість в Україні місцями продовжує падати. Головна причина – неконтрольоване браконьєрство та відсутність дієвої держполітики у питаннях захисту та управління видами, зокрема наявними у Червоній книзі України.


Наша порада до вас, якщо ви плануєте ходити в гори ранньою весною – будьте уважні, адже у цей час ведмеді не раді гостям. Якщо бачите сліди на снігу, особливо дитинчат ведмедя, повертайте назад,
– закликали в WWF-Україна.

Що таке WWF? World Wide Fund for Nature – Всесвітній фонд дикої природи. Це міжнародна неурядова організація, що займається збереженням природи, дослідженнями та відновленням природного середовища. Це найбільша незалежна природоохоронна організація у світі, що має близько 5 мільйонів працівників та добровольців по всьому світу, які працюють у понад 120 країнах, зокрема й в Україні.