На Вінниччині померли двоє малих дітей, бо мати нагодувала їх отруйними грибами

3 вересня 2022, 13:31
Читать новость на русском

У Гайсинському районі на Вінниччині через отруєння грибами померли 2 дітей віком 4 та 12 років. Страву зі смертельного продукту для них приготувала матір.

Матір вчасно не відвезла дітей у лікарню: проти неї відкрили справу

У лісі жінка назбирала гриби й принесла їх додому. Однак виявилося, що серед них були й отруйні.

Читайте також Ти так мріяв піти до школи, – мама 4-річного Сашка, якого вбили окупанти, звернулася до сина

Страву з грибів з'їли діти. Коли їхній стан погіршився, жінка зайнялася самолікуванням. Через те, що вона вчасно не звернулася у лікарню, дітям стало гірше. Вже після госпіталізації хворих матір не зізналася, що давала їм їсти гриби. Час був втрачений й врятувати дітей не вдалося.

Правоохоронці відкрили проти жінки кримінальну справу.

Матір злісно не виконувала батьківські обов'язки й не звернулася своєчасного до медичного закладу для надання дітям необхідної медичної допомоги. Це спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті дітей,
– мовиться у повідомленні правоохоронців.

Якщо вину жінки доведуть, то їй загрожує обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 5 років.

Як правильно збирати гриби: поради

  • Найкраще взагалі відмовитися від споживання дикорослих грибів, а замінити їх на ті, які продають у торговельній мережі;
  • не купуйте гриби на стихійних ринках;
  • звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки;
  • збирайте лише добре знайомі вам гриби, а за найменшого сумніву одразу викиньте гриб;
  • не беріть занадто молоді чи старі гриби, адже їх легко переплутати з отруйними;
  • не збирайте гриби поблизу трас, підприємств та забруднених територій;
  • не збирайте гриби за посушливої погоди, адже тоді вони пересихають і збільшують концентрацію токсинів;
  • не куштуйте сирі гриби;
  • вдома ще раз ретельно перевірте гриби;
  • готуйте гриби протягом першої доби після збирання;
  • варіть їх щонайменше тричі кожного разу у свіжій воді;
  • зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.

Це може вас зацікавити – 10 міфів про гриби: відео