Вино здорожчає на третину

14 жовтня 2010, 12:47

Через неврожай винограду, а відтак, дефіцит якісної сировини, вина та шампанське в Україні можуть додати в ціні 30%, прогнозують в "Укрвинпромі", повідомляє "Дело".

За даними профільної асоціації, через недобір на ринку, ціни на сировину пішли вгору.
Нині вони дорожчі на 40-60% ніж минулого року. Експерти очікують, що цього сезону вдасться зібрати лише 250-270 тис. тонн винограду. Це покриє потреби виноробів лише на 60%. Закрити нестачу за рахунок імпорту - не надто вигідна пропозиція, адже ціни на закордонну сировину нині зависокі, чому посприяла, зокрема, вітчизняна митниця, яка збільшила індикативні ціни.

Тим часом виробники зацікавлені у стримуванні цін, зазначають аналітики, адже рівень вартості українських вин і так зависокий, а купівельна спроможність населення за останній рік зросла недостатньо, щоб компенсувати здорожчання ще на третину.