Яблука: захист від інфарктів, інсультів та раку

16 квітня 2010, 12:40

Яблука чи не найнеобхідніші фрукти для сучасної людини

Зголодніли? Перед тим, як потягнутися за плиткою шоколаду, чи чашкою кави, згадайте про соковиті яблука.

Сучасній людині просто необхідні ці фрукти, адже вони містять могутні антиоксиданти. Ці речовини захищають нас від найпоширеніших недуг людства - інфарктів, інсультів та раку. Біологи зробили висновок, що такі властивості яблука отримують завдяки сильному фенолічному складу, що знімає окисну напругу. Яблучна терапія сприяє виведенню зайвого холестерину, очищенню кровоносних шляхів від шлаків, і зниженню кров’яного тиску на стінки судин.

До того ж “червонощокі” - потужне джерело вітамінів і мінералів. Вітамін C - забезпечить протизапальну і протиалергічну дію. Вітаміни групи В -сприятимуть нормальному функціонуванню нервової, серцево-судинної і травної систем. Досить рідкісний вітамін G, якого в яблуках міститься більше, ніж у будь-якому іншому фрукті, покращить травлення. Багаті ці фрукти і на кальцій, який корисний для кісток, нігтів, та зубів.

Пережовуючи яблуко, ми проводимо санацію ротової порожнини - гинуть хвороботворні мікроби, що армадами кожної миті атакують людину. Крім того, яблука - це чудова профілактика діабету й астми, вони також сприяють зниженню зайвої ваги. Недарма кажуть: хто з’їдає в день хоча б два яблука, тому не потрібні лікарі.
Яблуко - справді, райська спокуса. Не забудьте вкинути кілька у вашу корзинку в супермаркеті.

Мед: солодкі ліки


У подарунок від природи людина отримала ще одні смачні та дуже корисні ліки. Це - мед. У народній медицині солодку масу використовують для лікування мало не всіх захворювань.

У високоякісних сортах меду близько 75 % простих цукрів, які повністю засвоюються організмом людини. Крім того мед містить вітаміни, залізо, фосфор та чимало інших мікроелементів. Особливо його рядять їсти тим, хто постійно має великі фізичні чи розумові навантаження. Сприятливо мед діє і на організм.

Сьогодні вчені говорять і про можливість лікування продуктами бджільництва цукрового діабету, підвищення стійкості до СНІДу.

Однак, остерігайтесь підробок. Кажуть, якщо ложку з медом швидко перевертати, він не стече. До того ж якісний мед повністю розчиняється у воді. Поява осаду на дні свідчить про наявність домішок.