Кухарі, які спеціалізуються на рибних стравах, давно знайшли спосіб швидкого та ефективного чищення рибного філе. Як повністю почистити оселедець від кісточок, розповідає 24 Канал з посиланням на "Сенсація".
Читайте також Все не так однозначно: чи впливає те, як ми нарізаємо їжу на її смак
Як повністю почистити оселедець від кісток
Один із методів такий – у першу чергу, рибу слід добре промити, а потім викласти "животом" на чисту дошку. Взяти ніж і зробити розріз уздовж однієї сторони хребта. Це необхідно зробити починаючи від одного кінця риби до іншого.
Відокремити м'ясо риби від кісток можна проводячи ножем вниз по ребрах з одного боку, а потім – з іншого боку хребта.
В результаті, господині зможуть відрізати хребет з обох кінців риби й при цьому, видалити нутрощі. Після цього, рибу слід знову промити під проточною водою, добре просушити та можна буде подавати до столу.
Очистити рибу від кісточок також може допомогти окріп. Це виглядає приблизно так, як окропом зняти з риби шкірку. Аналогічним чином окріп може владнати питання й з кісточками. Це допоможе підготувати рибу навіть до того, щоб зробити з неї фарш.
З самого початку рибу слід очистити від нутрощів, зябр, усіх плавників. Потім рибу слід покласти прямо у кип'ячену воду приблизно на 1,5 – 2 хвилини часу. Після цього кістки в рибі почнуть у прямому сенсі слова "відпадати". Видалити їх не складе ніяких труднощів.
А ви знали? Всього 1 чайна ложка цього інгредієнта допоможе зварити куряче філе ніжним та соковитим.