Як правильно обрати шаурму: пояснює бренд-шеф мережі Döner Mаркет

15 грудня 2022, 16:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Шаурма – популярний стритфуд, який готується з маринованого м'яса, свіжих овочів та загортається у лаваш. А ще це дуже апетитно, тож одна тільки згадка про шаурму викликає бажання їсти.

У світі існує безліч варіацій шаурми, навіть солодка! Заклади змагаються у кількості і різноманітності соусів, варіантах подачі і начинок для цієї страви. Але як же обрати ту саму – смачну та безпечну шаурму, після якої пальчики оближеш? 24 канал дослідив це питання разом із бренд-шефом мережі Döner Mаркет від "Наша Ряба" Андрієм Денисюком.

Варто знати Ще більше смачної та безпечної шаурми: у Києві відкрився 100-й Döner Маркет

Андрій Денисюк – бренд-шеф мережі Döner Mаркет від "Наша Ряба" / Фото Döner Mаркет

Чому взагалі вважається, що їсти шаурму – небезпечно і прямий шлях до отруєння? Андрій Денисюк пояснює, що в цьому є зерно істини.

"Це пов'язано з тим, що власники перших точок шаурми в Україні не дотримувались відповідних санітарних норм, продовжували працювати та готувати неякісну шаурму, хот-доги та все, що сьогодні ми називаємо стритфудом. Люди труїлися і розповідали друзями. Так виникли страхи щодо безпечності шаурми. Проте, на щастя, сьогодні заклади більш відповідально дотримуються стандартів, у мережі Döner Маркет це взагалі мастхев – безпека, контроль, відповідальність", – розповів він. 

У Döner Маркет не тільки безпечна, але й дуже смачна шаурма / Фото Döner Маркет

На що звернути увагу при виборі шаурми

То як же обрати шаурму, від якої 100% не буде погано? Звісно, передусім не варто розраховувати, що точки десь у "підворотнях", умовно, будуть дотримуватися сантітарно-гігієнічних норм. Якщо місце виглядає неохайно та ще й пахне неприємно – краще оминати його десятою дорогою.

Якщо ж вам здається, що локація "пристойна", варто перевірити її за трьома параметрами,
– радить Денисюк.

Отже, зверніть увагу на:

  • Чистоту приміщення, в якому ви купуєте шаурму.
  • Зовнішній вигляд працівника, який готує ваше замовлення. Охайний майстер шаурми – запорука вашого спокою і впевненості у тому, що таку шаурму можна їсти без наслідків.
  • Відкрита зона кухні – дуже важливий аспект. Вона має бути такою, щоб ви самостійно могли оцінити стан м'яса, овочів та інших продуктів, з яких складається ваше замовлення.

Döner Маркет – це в першу чергу безпека, контроль, відповідальність / Фото Döner Маркет

У виборі шаурми можете сміливо довіряти вашим органам чуттів. Роздивіться, понюхайте, помацайте, якщо нічого не бентежить – спробуйте! Звісно, легше довіритися, якщо наперед знаєш, що знаходишся у перевіреному місці. Саме тому у мережі Döner Mаркет ми забезпечуємо єдиний смак і проводимо контроль на усіх етапах, – ділиться Андрій.

Шаурма від Döner Mаркет – ідеальне поєднання ніжної курятини, свіжих овочів та хрумкого лаваша / Фото Döner Mаркет

За словами Андрія Денисюка, Döner Mаркет від "Наша Ряба" піклується про імідж шаурми в Україні. В мережі відповідально ставляться до постачальників свіжих інгредієнтів, використовують м'ясо від перевірених брендів: курочку від "Наша Ряба" та яловичину від Skott Smeat.

"Маю надію, що завдяки відповідальним бізнесам, скоро в Україні забудуть про те, що колись шаурма вважалась небезпечною стравою! І радий, що наша шаурма – саме та, яку не стрьомно їсти", – підсумовує бренд-шеф.