Смачнющий хліб без довгого замісу, приготований на природі – це цілком реально! Втім, якщо найближчим часом походу на природу не передбачається, то його можна випекти вдома в іншій зручній ємності, розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм Володимира Ярославського.
Читайте також Вийдуть мʼякі та водянисті: 3 помилки, які зіпсують консервовані огірки
Як приготувати хліб у казанку?
- Час: 1 година
- Порцій: 1
Інгредієнти:
– 400 грамів хлібного борошна (білок понад 13,5%);
– 300 грамів води;
– 1 грам сухих дріжджів;
– 8 грамів солі;
– 15 грамів меду;
– 50 грамів вівсянки або вівсяного борошна;
– 60 грамів насіння льону чи іншого додатка (за бажанням).
Приготування:
- Змішуємо борошно з теплою водою, дріжджами, медом, насінням та сіллю. Замішуємо тісто і залишаємо на ніч під плівкою.
- Потім змочуємо руку та загортаємо тісто з 4 боків. Пергамент посипаємо вівсяним борошном, викладаємо на нього тісто, складаємо конвертом, обсипаємо борошном і залишаємо ще на 1 годину.
- Каструлю або казанок нагріваємо до 250 градусів.
- Якщо готуєте хліб на вогні – покладіть у казанок 4 шари фольги, щоб він не пригорів.
- На ватрі готуємо хліб під кришкою 45 хвилин. Вдома – 30 хвилин при 250 градусах з кришкою, а потім ще 15 хвилин при 180 градусах.
Смачного!
Мʼясо з ним просто неперевершене: рецепт пікантного соусу з кабачків.


