Як росіяни їли "Мону Лізу"

6 жовтня 2015, 01:10
Читать новость на русском

В одному із сибірських міст зробили копію світового шедевру. Замість кисті використовували ложку, а замість фарб — ковбасу і мідії.

Від оригіналу російська "Мона Ліза" дуже відрізняється. У понад 7 разів більше — 193 на 103 сантиметри і важить аж 25 кілограмів. А все через те, що зроблене воно із продуктів. Але головна гордість кулінарів не розмір чи вага, а те, що шедевр викладений виключно з вітчизняних продуктів. Так сибірські митці вирішили підтримати імпортозаміщення.

Повну версію програми "Вєсті Кремля" дивіться тут.

Кисті і фаланги "Мони Лізи" виклали барнаульским сиром. Частину плеча —мідіями. Теж вітчизняними. А щоб передати природній колір обличчя довелось його вимазувати майонезом. Щоб відділити волосся з кав'яру, довелось зробити контур із салямі. Оскільки Джоконда не блондинка, сибірські спагетті, які б могли служити волоссям, довелось перемістити в район сонячного сплетіння і трохи нижче. Макаронні вироби якраз помістилися під ковбасою, яка плавно від скроней земігрувала на перста Джоконди.

Після трьохгодинної роботи ковбасно-сирну "Мону Лізу" розібрали ложками і виделками.

Це вже не вперше шедевр Да Вінчі в Росії викладають їжею. Кілька років тому в Ростові-на-Дону Джоконду виклали ковбасою. М'ясними відрізками виклали не лише творіння Леонардо — проілюстрована ковбасою була і "Дівчинка на кулі" Пікассо. І "Соняшники" Ван Гога.