Яйця потрібно вживати для кращої роботи серця

26 травня 2011, 14:31
Читать новость на русском

Впродовж багатьох років думка фахівців про користь яєць змінювалася неодноразово.

Цей продукт несправедливо виключили з багатьох популярних дієт. Тепер же науковці вирішили все виправити і повернули яйця в перелік дієтичних продуктів. Яйця не дуже калорійні - у одному вареному яйці близько 100 калорій, а велика кількість білків забезпечує тривале відчуття ситості.

У цьому продукті є вітамін D, цинк, залізо, амінокислоти і антиоксиданти, що надзвичайно корисно для усього організму. Та найбільше - для серця і нервової системи.

Їсти яйця радять на сніданок. По-перше, вони забезпечать на цілий день організм корисними речовинами. По-друге, їх дуже легко, і щонайголовніше вранці - швидко готувати.

Якщо ж ви їсте не вдома, страви з яєць краще не замовляти. У омлети і яєчню, приготовлені в ресторанах, як правило, щедро додають масло і жирний сир - а це вже небажані продукти на вашій тарілці.

Баранина

11 мільйонів греків помилятися не можуть - баранина це смачно і дуже корисно. Улюбленими м'ясними стравами в грецькій кухні є страви з баранини. Грецькі кулінари чудово поєднують м'ясо з різними овочами, спеціями, зеленню.

Попри те, що баранина містить багато поживних речовин, це м'ясо не дуже популярне у світі. А, дарма. Баранина багата на цинк, який відповідає за імунітет, та на білок. А ще тут вдосталь триптофАну - незамінної амінокислоти, яка бере участь у важливих біохімічних процесах в організмі.

Баранину рекомендують включати в меню людей похилого віку, молода баранина корисна і дітям. У м’ясі багато вітаміну B3 - його нестача призводить до деменції, а також до такого авітамінозного захворювання шкіри, як пелагра. В баранині також багато фтору.

А от холестерину у баранячому жирі небагато. Більш того, баранина сприяє профілактиці діабету, стимулюючи роботу підшлункової залози.