З початку осені найбільше подорожчали цибуля й яйця, м'ясо подешевшало

12 вересня 2013, 16:47
Читать новость на русском

Джерело:

УНН

Згідно з даними моніторингу Міністерства економічного розвитку та промисловості, з початку осені найбільше в ціні зросли яйця та цибуля.

З 30 серпня ціна на цибулю в Україні виросла на 10,2%. Вартість 1 кг картоплі виросла на 2%, капусти на 1,3%, моркви – 0,6%.

За 10 днів ціна на яйця І-ІІ ґатунку виросла на 3,7%. Серед молочних продуктів найбільше подорожчало масло вершкове 72 % - на 1,7%.

Крім того, більше платити доводиться за цукор (на 0,3%) та олію соняшникову (на 0,5%).

Читайте також: Зросли ціни на цукор

А от м'ясо подешевшало, яловичина - на 0,3%, свинина – на 0,2%. Проте ціна на сало збільшилась на 0,6%, птицю – 0,3%, ковбасу варену першого ґатунку - 0,4%.

На 1,5% знизилась ціна на борошно та макарони. Ціна на гречку знизилась на 0,9%, на рис збільшилась – 0,3%.