З початку осені найбільше подорожчали цибуля й яйця, м'ясо подешевшало
Джерело:
УННЗгідно з даними моніторингу Міністерства економічного розвитку та промисловості, з початку осені найбільше в ціні зросли яйця та цибуля.
З 30 серпня ціна на цибулю в Україні виросла на 10,2%. Вартість 1 кг картоплі виросла на 2%, капусти на 1,3%, моркви – 0,6%.
За 10 днів ціна на яйця І-ІІ ґатунку виросла на 3,7%. Серед молочних продуктів найбільше подорожчало масло вершкове 72 % - на 1,7%.
Крім того, більше платити доводиться за цукор (на 0,3%) та олію соняшникову (на 0,5%).
Читайте також: Зросли ціни на цукор
А от м'ясо подешевшало, яловичина - на 0,3%, свинина – на 0,2%. Проте ціна на сало збільшилась на 0,6%, птицю – 0,3%, ковбасу варену першого ґатунку - 0,4%.
На 1,5% знизилась ціна на борошно та макарони. Ціна на гречку знизилась на 0,9%, на рис збільшилась – 0,3%.