З замерзлих виноградних грон виходить ароматне вино

20 березня 2011, 14:33
Читать новость на русском

Ці виноградні грона мерзнуть на холоді суворих канадських зим. Ні, їх не забули під час осіннього збору урожаю, - ці грона призначені для виробництва ексклюзивного льодового вина.

“Це вино - дороге, тому півпляшки такого вина коштує близько 60-100 канадських доларів. Цей напій - ексклюзивний. Тому дуже важливо, щоб ми виробляли якісний продукт”, - каже винороб Карл Кайзер.

Довгі й холодні канадські зими якнайкраще підходять для виробництва такого льодового вина. Щороку виробляють майже мільйон літрів ексклюзивного напою. Вважають, що вперше крижане вино виготовили в Німеччині наприкінці XVIII сторіччя. Імовірно, найперші такі напої з'явилися просто випадково - коли фермери, намагаючись врятувати свої урожаї від раптових морозів, робили вино й відкрили для себе його унікальний смак.