Президент розповів в інтерв'ю в ефірі телемарафону, що мовиться про протиповітряні системи ППО. Володимир Зеленський додав, що наразі окупанти йдуть далі та роблять КАБи, які працюють на більшу дистанцію. Щоб боротись з ними, там потрібні далекобійні системи протиповітряної оборони, пише 24 Канал.

Дивіться також Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16, – міністерка оборони

Що сказав Зеленський про F-16 для України

Президент сказав, що заговорив про комбінований захист (і літаки, і ППО), тому, що літаків у нас не вистачить.

Окрім тих, що у нас є, те, що нам наразі готові давати партнери у 2024 році, складає 10% від того об'єму, який нам потрібен. Що таке 10% (F-16 – 24 Канал) від того об'єму? Це 10% від складу нашого сучасного повітряного флоту, якого достатньо самостійно перемогти ту кількість російських літаків, які працюють по Україні... Я говорю, якщо боротися у небі, то боротися і перемагати, а не просто "у нас є F-16". Нам потрібна відповідна кількість. І ми розуміємо, що 10% від цього у цьому році буде. Тому я й сказав комбінований, не вистачить літаків зараз – і літаки, і ППО. Так можна,
– пояснив президент.

Останні новини про F-16

  • Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен розповів 24 Каналу, що Данія першою передасть Україні винищувачі F-16. Це відбудеться цього літа. Тоді передадуть шість перших винищувачів.
  • Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що разом з обіцяними додатковими шістьма F-16 ЗСУ отримають загалом 24 винищувачі.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив, що F-16 не є "срібною кулею", тобто вони не є легким розв'язанням важкої проблеми. Проте запевнив, що вони відіграють важливу роль.