Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що в Росії сильно применшують дані про втрати. Про це він сказав в етері телемарафону, передає 24 Канал.

До теми Постачальник "Лад" та надія матерів десантників: завдяки кому ВДВ Росії були знищені в Україні

Чому Росія маніпулює з цифрами

Юсов прокоментував нещодавній витік про 8500 поранених російських десантників. Представник ГУР МО наголосив, що навіть ці цифри є навмисно зменшеними.

Але навіть така дозована правда суворо заборонена у цьому королівстві кривих дзеркал, і навіть напівправду у путінській Росії можуть сказати лише випадково. Зрозуміло, що для режиму смертельно небезпечним є взагалі обговорення всередині власної так званої держави питання втрат,
– зазначив він.

У великої кількості росіян є загиблі та поранені родичі. За словами українського розвідника, попри це в Росії є табу щодо обговорення цієї теми.

Що цьому передувало

Розвідка Великої Британії повідомила, що 2 серпня сталося несанкціоноване розголошення даних. Під час святкування дня повітряно-десантних військ країни-агресорки Міхаіл Тєплінскій повідомив, що 8500 російських десантників отримали поранення та згодом нібито повернулися в стрій або взагалі відмовилися залишити лінію фронту.

Згодом звернення головнокомандувача десантних військ держави-терориста видалили з усіх каналів міноборони Росії. Як зазначають британські розвідники, цей генерал-полковник так і не назвав кількість загиблих чи серйозно поранених десантників.

Інші новини про російський десант