База Шенгерай - ідеальні страви для лижників

13 листопада 2010, 13:39

Тут - на лижній базі Шенгерай, розпочинається і закінчується день для всіх охочих покататися на лижах.

База розташована на австрійському гірському хребті Арльберг. Ім’я закладу Шенгерай походить від вологих пасовиськ, на яких було чимало равликів. Доволі дивна назва як для лижної бази, однак і сама база не менш оригінальна.

Тут можна відчути романтику Альп, посидівши біля ватри, а також скуштувати класичні альпійські страви. Двоповерховий ресторан бази просто купається у світлі. Його дизайн простий та ненав’язливий. Архітектор Герольд Шнайдер дещо розвинув поняття лижної бази. У Шенгераї традиційна архітектура переплетена з сучасністю.

"Звичайно, ви можете зробити щось дуже модерне та сучасне. Але я думаю, це помилка не розвивати та не обігравати елементи місцевої архітектури. Треба використовувати те, що робить це місце особливим, водночас створюючи щось нове", - каже архітектор Герольд Шнайдер.

Майже усю базу зроблено з білої ялиці. Її доповнюють такі прості матеріали як шкури та необроблений бетон. Кухня у Шенгераї теж доволі невибаглива. Традиційні страви закладу поєднуються із салатами та гамбургерами.

"Сьогодні у нас традиційні австрійські млинці з родзинками. Їх дуже люблять лижники. Для приготування млинців потрібні мука, цукор, масло, олія, яйця, молоко, ром та родзинки", - каже шеф-кухар Франк Хаммерле.

Спершу кухар відділяє жовтки та перемішує їх з мукою і молоком. Збивати білки потрібно акуратно.

"Важливо, аби на білках зовсім не залишилося жовтків. Додаємо до них трошки солі. Тоді поміщаємо білки під суміш із жовтків, аби млинці були м’якими", - каже шеф-кухар Франк Хаммерле.

Кухар збиває білки, доки не утвориться однорідна суміш і тоді викладає її під жовтки з молоком і мукою. Тоді це все виливає на сковорідку із маслом та олією. Тепер додає родзинки, змочені у ромі. Розрізає один великий млинець на частинки і добре їх підсмажує. На завершення посипає цукровою пудрою.

"Млинці з родзинками готові. Ми подаємо їх зі сливовим варенням. Смачного", - каже шеф-кухар Франк Хаммерле.

Така страва ідеальна для лижників, які полюбляють й інші ситні наїдки, наприклад млинці з картоплі.