Для того, щоб спекти бісквіт, варто знати перевірений рецепт, який допоможе вам створити ідеальну основу для тортів без зайвих труднощів. Як приготувати таку випічку розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.
Цікаво Перевірений роками та поколіннями: відеорецепт пляцка "Сирна вишиванка" від Лілії Цвіт
Бісквіт
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 6 яєць;
– 1 склянка цукру;
– 1 склянка просіяного борошна;
– три чверті чайної ложки розпушувача.
Приготування:
- Розпочніть процес з підготовки інгредієнтів.
- Усі продукти повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь, мінімум за годину перед приготуванням бісквіта, вийміть яйця з холодильника.
- Акуратно відокремте жовтки від білків і просійте борошно.
- Підготуйте форму для запікання.
- Папір для випічки викладіть лише на дно форми, а боки не змащуйте маслом, щоб бісквіт добре тримав форму і не впав.
- Перед початком змішування інгредієнтів розігрійте духовку до 170 градусів, вибравши програму "верх – низ".
- Це важливо, щоб тісто одразу застигло і почало підніматися.
- Перевірте миску для збивання. Вона має бути чистою і сухою. Влийте у неї білки та почніть збивати.
- Поступово, невеликими порціями, додавайте дрібний цукор.
- Отримана піна повинна бути блискучою і щільною.
- Після цього повільно додавайте жовтки, обережно з’єднуючи їх із сумішшю.
- Після з’єднання всіх жовтків відкладіть міксер, він більше не знадобиться.
- Використовуючи силіконову лопатку або дерев’яну ложку, поступово вводьте в суміш просіяне борошно з розпушувачем.
- Робіть це повільно, точними рухами, щоб зберегти легкість тіста.
- Вилийте готову суміш у форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів.
- У перші 20 хвилин випікання не відкривайте дверцята духовки, щоб бісквіт не "впав".
- Наприкінці випікання перевірте готовність пирога за допомогою зубочистки. Якщо вона виходить сухою, бісквіт готовий. У разі, якщо на зубочистці залишаються вологі крихти, залиште його ще на кілька хвилин у духовці.
- Коли час випікання завершиться, обережно вийміть бісквіт і форми.
- Поставте бісквіт у вимкнену духовку з відкритими дверцятами, щоб він повністю охолонув.
- Після охолодження можна нарізати бісквіт і поділити його.
Смачного!
Ідеальний десерт за 20 хвилин: як приготувати особливий торт.