Де вирощують найсолодшу паприку в Україні
Село Велика Добронь, що на Закарпатті, – столиця перцю в Україні. І чи не єдине місце в країні, де вирощують смачну, яскраву і корисну паприку в величезних масштабах.
Солодкий перець – бренд села Велика Добронь. А також головний заробіток. Червоний солодкий перець спеціального сорту тут вирощують гектарами, а мелють – сотнями кілограмів.
У Великій Доброні вирощенням солодкої паприки займаються вже більше 50 років. Тут навіть вивели особливий сорт перцю, з якого потім роблять спеції. Його так і назвали "Добронський".
Паприкою в селі опікуються майже увесь рік. Але восени Добронь найколоритніша. В цей час перець уже зібрали, і яскрава паприка прикрашає майже кожне обійстя.
Працелюбні жителі виробляють 150 тон паприки на рік.
Свою справу місцеві жителі дуже люблять. І щороку у вересні навіть проводять фестиваль "Добронська паприка".
Читайте також: Аграрії зіштовхнулися із найбільшими в історії логістичними труднощами