Дизайнерка Сара Волкер радить встановлювати мікрохвильовку подалі від активних зон – таких як плита чи мийка. Це не тільки безпечніше, але й дозволяє кільком людям одночасно користуватись кухнею, передає 24 Канал із посиланням на The Homes and gardens.

Дивіться також Лана Дель Рей показала свою кухню, яка кидає виклик усім трендам

Де не треба ставити мікрохвильовку?

Над плитою

Мікрохвильовки не слід розміщуватися над плитою, оскільки там вона:

  • піддається плямам і бруду від пари й бризок;
  • важко діставати їжу, коли плита гаряча;
  • гарячі випари, що піднімаються, можуть пошкодити електроніку.

Пар і тепло від приготування можуть пошкодити компоненти мікрохвильовки та вплинути на її продуктивність.

Поруч з мийкою

Електроприлади та вода – сумнівне поєднання. Волога може пошкодити електричні компоненти й спровокувати несправність. Тому варто уникати розміщення техніки біля раковини чи посудомийки.

Під навісними шафками або полицями

Розміщення мікрохвильовок під навісними шафками або полицями – теж не найкращий варіант. Воно:

  • перешкоджає вентиляції – мікрохвильовка потребує вільного потоку повітря під час роботи;
  • може перетворитись на перегріту небезпечну зону.

найкраще місце для мікрохвильовки

Настінне кріплення мікрохвильовки – це найкращий бюджетний варіант, щоб звільнити робочі поверхні від техніки / Фото Future PLC

Найбільш вдалими місцями для мікрохвильовки будуть:

  • у стіні/шафі на рівні робочої зони – дозволяє зберігати стільницю вільною та легко доступною.
  • на спеціальній поличці або стійці поодаль від плити та раковини.
  • нижче столу або у кухонному острові – під стільницею – зручно для наповнення та обслуговування.