Ажіотаж навколо цієї солодкої сенсації перетворює дубайський шоколад на обов'язковий делікатес для гурманів по всьому світу. Ціна йому теж відповідна – оригінальна плитка коштує близько 800 – 2 500 гривень в Україні. Але приготувати дубайський шоколад можна і власноруч та набагато дешевше, інформує 24 Канал.
Читайте також Все простіше, ніж здається: готуємо вдома знамените "Пташине молоко", що танутиме в роті
Чим особливий дубайський шоколад
Популярності дубайського шоколаду слід завдячувати соціальній мережі TikTok. Так звані ASMR-відео з характерним хрускотом цієї плитки шоколаду набирали мільйони переглядів, привернувши до ласощів ще більше увагу людей з усього світу.
Дубайська кондитерська FIX Dessert Chocolatier представила ці шоколадні ласощі під назвою "Can't Get Knafeh of It" вартістю приблизно 68,25 дирхама (близько 19 доларів або 700 гривень). Ласощі можна придбати через офіційні платформи доставки, такі як Deliveroo, але через стрімку популярність вони швидко розкуповуються.
Як наслідок, на українських ринках шоколад перепродують за ціною понад 2 000 гривень, хоч є дешевші альтернативи, втім, їх смак дещо відрізняється від оригіналу.
Дубайський шоколад / Фото Etsy
Секрет цього шоколаду у поєднанні текстур та смаків: ніжний молочний шоколад з фісташковою начинкою та хрустким тістом катаїфі, що є традиційним для арабських десертів. Ці ласощі пропонують ситний хруст, який ідеально контрастує з м'якою начинкою, обіцяючи справді приємний гастрономічний досвід для любителів десертів.
Рецепт дубайського шоколаду
- Час: приблизно 2 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
– молочний чи темний шоколад – 2 плитки
– вершкове масло – 45 грамів
– тісто катаїфі – 150 грамів
– фісташкова паста – 60 грамів
Приготування:
- Половину шоколаду розтопіть на паровій бані або в мікрохвильовій печі.
- Розподіліть розтоплений шоколад по дну та стінкам силіконових форм тонким шаром. Якщо спеціальних формочок немає, можна використовувати пластиковий контейнер для зберігання, змастивши його невеликою кількістю вершкового масла. Поставте у холодильник.
- Розігрійте масло у сковороді. Дрібно наріжте тісто катаїфі й обсмажте, помішуючи, до рум'яності. Змішайте з фісташковою пастою.
- Коли перший шар шоколаду застигне, викладіть на нього начинку, щоб залишилось місце до країв форм.
- Розтопіть другу половину шоколаду і покрийте ним фісташкову масу. Акуратно розрівняйте.
- Поставте в холодильник до повного застигання, орієнтовно на годину.
Елітний дубайський шоколад готовий – смачного!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати торт "Червоний оксамит" за рецептом Мері Беррі.