Так, за даними Українського клубу аграрного бізнесу, станом на 1 травня зафіксовано зниження поголів'я в усіх категоріях господарств на трохи більше 1% до 7,8 млн. голів, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загалом за підсумками року фахівці очікують сповільнення зростання обсягу валової продукції тваринництва в Україні приблизно на рівні 3-4%. Основною причинною називають зниження обсягів виробництва яловичини та очікуване зниження виробництва свинини. Відповідно, частка м'яса птиці збільшиться у загальній структурі ринку м'яса, зауважують в УКАБ.

Крім того, зниження доходів населення у 2009-2010 роках, мало негативний вплив на зниження обсягів м'яса, яке споживається. При цьому сукупна ємність ринку практично не змінилася. Фахівці пояснюють це перерозподілом структури споживання м'яса у бік збільшення частки дешевшого м'яса птиці.