Щороку у США викидають близько 60 мільйонів тонн продуктів. За словами експертів, це відбувається через перевиробництво. З одного боку, люди купують більше, аніж здатні спожити. З іншого – продукти виходять з терміну придатності, так і не дочекавшись свого покупця.
Проблема харчових відходів досягла приголомшливих масштабів. У США 40% вироблених продуктів не споживають,
– фахівець з охорони здоров'я Ерік Олсон.
Американські сенатори вину за надмірні харчові відходи покладають на недосконалу систему маркування. Тож розробляють законопроект, який міг би це виправити.
Потрібно спростити та стандартизувати написи, що інформують про термін придатності продукту. Так люди зможуть відрізняти свіжі продукти від несвіжих,
– вважає сенатор від штату Коннектикут Річард Блументал.
Вирішувати проблему їстівного сміття взялися й активісти. У Вашингтоні, для прикладу діє неприбуткова організація Nourish Now. Вона збирає неспожиті продукти і віддає їх нужденним.
Читайте також: Як змінились ціни на продукти харчування за рік: цікава інфографіка
Тим часом в Чикаго створили спеціальний мобільний додаток, який дозволяє раціонально розподіляти харчі. А от в Нью-Йорку волонтери з неспожитих продуктів готують страви, якими безкоштовно частують бідних. Зазвичай на таких заходах люди вишиковуються у довгі черги.