Зростання експортних цін на сири призвів до значного скорочення обсягу продажів, повідомляє Національна Асоціація виробників молочної продукції Швейцарії. А зміцнення курсу місцевої валюти стало головною причиною зростання цін на експорт. Хоча загальний обсяг поставок сиру з країни з початку року скоротився всього на 2%, показники продажів даного продукту на світових ринках значно знизилися. Наприклад, продажі головного експортного продукту - сиру Емменталь - впали на 17%.
"Ми отримували 7 швейцарських франків 20 сантимів за кілограм сиру в 2010 році. Тепер ми можемо заробити лише 5,5 франка. Коли ми наблизимося до ціни 5 франків 30 сантимів - нашої точки беззбитковості - нам потрібно буде задуматися "Emmental Show Dairy" Едріан Зендер.
Національна Асоціація виробників молочної продукції Швейцарії застерігає, що ситуація може погіршитися до завершення року, якщо долар і євро будуть й надалі падати.