Як пише 24 Канал з посиланням на Real Simple, хоч верхня частина холодильника не є ідеальним місцем для зберігання, оскільки прилад може нагріватися та накопичувати там пил і бруд, все ж уникнути цього вийде навряд. Які речі, втім, точно не варто там залишати, розповідаємо далі.

До теми Щоб було зручно готувати та займала небагато місця: які типи кухні існують і яку найкраще обрати

Важкі предмети

Щоб зняти чи поставити здоровенний кухонний комбайн або настільний міксер на холодильник, знадобиться чимало фізичних зусиль. Крім того, таку важку техніку легко впустити та постраждати. Не кажучи вже про те, що вона може впасти звідти й сама та зламатися.

Речі, якими ви часто користуєтеся

Коли ви організовуєте свою кухню, залишайте прилади та предмети, якими ви найчастіше користуєтеся, у легкодоступному місці. Зберігайте їх у якійсь з нижніх шаф, а верхню частину холодильника використовуйте для речей, якими ви користуєтеся рідше.

Продукти, що швидко псуються

Верх холодильника нагрівається та збирає пил. Це означає, що зв’язка бананів або буханець хліба, ймовірно, зіпсуються там швидше або будуть брудними.

Як зберігати предмети на холодильнику: дивіться фото

Вино

В ідеалі вино має зберігатися при температурі від 7 до 18 градусів за Цельсієм, тож верхня частина холодильника через своє нагрівання точно не найкраще для нього місце.

Мийні засоби

Мийні засоби можуть здатися хорошим кандидатом для зберігання над холодильником, але якщо вони витечуть або проллються, це може пошкодити холодильник або саму їжу, а прибирання стане катастрофою.

Крихкі предмети

Оскільки холодильник є великим приладом, він може трохи рухатися, коли ви відкриваєте та закриваєте дверцята, і це може означати, що крихкі предмети також будуть рухатися. Якщо ви не хочете втратити свою улюблену скляну вазу чи підставку для торта, поставте їх у більш стійке місце.

Усе, що важко очистити

Пил, безсумнівно, збирається на холодильнику, але туди також потрапляє трохи жиру та бруду з кухні. Це означає, що кулінарні книги, папери чи інші речі, які важко вимити, не варто залишати на холодильнику.