Просто бабусині рецепти мають свої секрети. І сьогодні один із таких пропонує Useti.org.ua. Цього разу квашена капуста точно вийде смачною та хрусткою.

Цікаво Зупиніться, бо доведеться викидати: які терміни зберігання різних консервацій

Квашена капуста як у бабусі

  • Час: 40 хвилин – приготування, 7 днів – квашення
  • Порції: одна 3-літрова банка

Інгредієнти:
– свіжа капуста – 2,5 – 2,7 кілограми
– морква – 150 грамів
– сіль – 50 грамів

Приготування:

  1. Капусту пошаткуйте, додайте натерту моркву й сіль. Ретельно розмішайте й залиште на 30 хвилин в мисці. Потім "натрамбуйте" в банку, щоб виступив сік.
  2. Тоді накрийте тканиною, закрутіть резинкою і покладіть в затемнене місце при кімнатній температурі на 5 – 7 днів. Через два, чотири, шість днів розкрийте банку, проштрикніть капусту дерев'яною паличкою і знову закрийте тканиною.
  3. Через тиждень капуста буде готова до вживання: слабокисла, хрумка. Розфасуйте її в літрові або півлітрові баночки, накрийте звичайними кришками й покладіть в холодильник. Там вона не перекисне.

Сподобався рецепт? А хрусткі огірочки з банки теж особлива страва. Як зробити їх особливо хрусткими?