Італійська провінція Південний Тироль - це земля галушок
Італійська провінція Південний Тироль - це земля галушок. Без них тут життя не уявляють.
Всі знають, як їх готувати та люблять ними ласувати. Ось так виглядають галушки, якщо їх готує майстер своєї справи.
"Кухарі, які тут живуть, повинні знати все про галушки", - каже шеф-кухар Клаус Гандер.
Втім, прихильники високої кухні зазвичай готують галушки для своїх колег. Для відвідувачів є дещо інше. Наприклад - молюски та креветки, різноманітні страви з чорними трюфелями, морозиво з червоним вином або м’ясо куріпки. Для приготування використовують лише найкращі продукти.
Та коли до села Вілландерс, що у долині Ісарко, прибувають голодні мандрівники, без галушок - на столі не обійдеться. Готують їх тут з натхненням.
"Кубики білого хліба потрібно добре змочити молоком, але не надто сильно. Це справді легко готувати. Всього шість складників. Формуємо галушки і кладемо їх у воду. Так у нас роблять впродовж тисяч років. Смажимо цибулю близько 10 хвилин, поки вона не стане золотистою. Це додає цибулі смаку. Якщо смажити її лише 4 хвилини, вона буде напівготовою. Смак цибулі потрібно розкрити", - каже шеф-кухар Клаус Гандер.
Тепер Клаус додає бекон - тільки найкращий. Саме час вимішати це все з хлібом та додати яйця. Вимішувати треба ретельно та ніжно.
"Ми отримали тісто. Даємо йому постояти 10 хвилин і тоді формуємо з нього галушки", - каже шеф-кухар Клаус Гандер.
Насправді - це не дуже складно. Все, що лишається - кинути галушки у гарячу воду. Для того, щоб галушки зварилися, їм потрібно побути в окропі 10-12 хвилин.
Галушки можна подавати із супом або салатом. До них також можна запропонувати страви з оленини. І ще одна підказка - ніколи не ріжте галушок, їжте їх ложкою.