Давід Мілітосян навчився куховарити за два роки. Тепер працює в унікальному кафе. Його колеги такі ж як і він – з ментальною інвалідністю. Тобто з аутизмом, синдромом Дауна тощо.
Цікаво! Годування акул і Новий рік в Антарктиді: як пара підприємців встигає працювати і подорожувати
Навчав таких початківців відомий шеф-кухар Олександр Білодід. А з самісінького початку проєкт починався як кулінарна школа.
Для вас розбити яйце – це просто. Для них – складно, тому що вони не можуть дуже добре контролювати тиск на шкарлупу. Але це просто такі моменти, з якими треба працювати,
– пояснив Олександр Білодід.
Соціально-відповідальний бізнес відкрили двоє однодумців: Тетяна та Михайло. Аби створити унікальне кафе, залучилися допомогою в інвесторів.
Співзасновники кафе Тетяна та Михайло / Фото з фейсбука "Сніг на голову"
У нас працюють на кухні 10 людей, які до цього не працювали. Вже досить дорослих людей. І нам би хотілося змінювати ставлення до інвалідності в цілому. Щоб інвалідність перестала асоціюватися з чимось сумним,
– зазначила співзасновниця кафе Тетяна Камєнєва.
Тетяна та Михайло переконані, що скоро в Україні стане нормою, аби людина з інвалідністю без проблем знаходила роботу. Тож відвідувачів дивують не персоналом, а меню та атмосферою.
Дивіться фото страв кафе "Сніг на голову" / Фото: "Укрінформ"
Михайло Чорноморець додав, що у меню є абсолютно протилежні, але від того не менш смачні, страви. До прикладу, бутерброд з маслом і сіллю чи цукром, або ж устриці чи равлики. Але особлива страва закладу – фіолетове картопляне пюре з котлетами.
Особлива страва закладу – фіолетове пюре / Фото: "Укрінформ"