Кубинська сигара - секрет витонченого смаку

11 березня 2011, 11:03
Читать новость на русском

Фідель Кастро обожнює їх. Фрейд не міг встояти перед спокусою. Ернест Хемінгуей кожен вечір проводив у її компанії. А актор Гручо Маркс фактично не випускав її з рук. Кубинська сигара...

Невипадково саме на Кубі виготовляють найкращі сигари. Тутешня природа надзвичайно сприятлива для тютюнових плантацій. Це ідеальне поєднання сонця, дощу та мінералів.

Але заслуга в цьому не лише самої природи. Увесь процес контролюють професіонали. Спершу висушене листя добірно відбирають і відділяють від стебла - це все робиться, звичайно ж, вручну. Справжня романтика - в скручуванні сигар. Секрет витонченого смаку залежить від майстерності та ювелірної скрупульозності, з якою працівники беруться до роботи.

"Якби не моя сестра, я б ніколи не потрапила сюди. Вона дала мені рекомендації. Після 9 місяців навчань я успішно склала іспит. Моя робота мені справді приносить задоволення і, звісно ж, немало грошей", - каже майстер зі скручування сигар Люсія д’Альварес.

Сигара складається з трьох частин: оболонки, зв’язуючого листа та наповнювача. Цим складовим і надають ідеальної форми.

"Спершу я акуратно складаю наповнювач, потім скручую його у зв’язуючий лист", - каже майстер зі скручування сигар Люсія д’Альварес.

Наповнювач рівномірно скручують - так, щоб запалена сигара добре розкурювалася. Досвідченому майстру достатньо і двох хвилин, щоб скрутити одну сигару. Однак це ще означає, що вона не готова. Скручене листя кладуть у дерев’яну форму. Протягом 45 хвилин пресують. Все зайве усувають.

Для кінцевого продукту не вистачає лише оболонки. Для неї відбирають лише найкраще листя. Воно має бути однакове за кольором, без жодних цяток чи дірок. Лише зараз ми отримуємо сигару у такому вигляді, який ми знаємо. Її довжина та товщина повинні відповідати найвищим стандартам якості. Результат - розкішний кубинський продукт. Втім, ця розкіш не є довготривалою. Сигара швидко згорає, даруючи курцям порцію димового задоволення.