В Україні вперше відбувся національний відбір кулінарного конкурсу Bocuse d'Or. На ньому змагались шеф-кухарі з усіх куточків країни.

Цікаво Ресторан Алекса Якутова "Публіцист" потрапив до сотні кращих в Україні

Львів'янин представлятиме Україну на кулінарному конкурсі

У Києві 11 жовтня відбувся фінал конкурсу "Bocuse d'Or Україна". Шеф-кухарі з різних регіонів України виконували завдання – приготувати 12 порцій м'ясної та рибної страви за 5 годин і 35 хвилин.

У конкурсі переміг львівський шеф-кухар Максим Прихідько. Він виступав разом зі своїм помічником Василем Фисюком. Переможець представлятиме Україну на європейському фіналі конкурсу у Будапешті, який відбудеться у березні 2022 року.

Львівський шеф-кухар представить Україну на міжнародному кулінарному конкурсі
Львівський шеф-кухар представить Україну на Bocuse d'Or / Фото ZAXID.NET

Читайте також Французькі шеф-кухарі побили рекорд: як виглядає піца із 834 сортами сирів

Коротко про конкурс Bocuse d'Or

  • Цьогоріч в Україні вперше відбувся конкурс, на якому обрали кандидата, що представлятиме країну на Bocuse d'Or Europe Final 2022.
  • Bocuse d'Or – це престижний міжнародний конкурс шеф-кухарів, у якому змагаються представники приблизно 70 країн.
  • Існує 4 континентальні відбіркові змагання – "Bocuse d'Or Європа", "Bocuse d'Or Північна та Південна Америка", "Bocuse d'Or Азіатсько-Тихоокеанський регіон", "Bocuse d'Or Африка".
  • Мета континентальних відбіркових турнірів — визначити 24 шеф-кухарів, які представлятимуть свою країну та просуватимуть її кулінарні традиції у великому фіналі конкурсу. Його проводять у французькому місті Ліон.